Bitcoin ETF’s houden nu bijna $4 miljard aan activa vast

Na zes volledige handelsdagen worden er nu 95.000 bitcoins vastgehouden door de negen goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s, waardoor de waarde van hun beheerde activa bijna $4 miljard bedraagt.

Volgens voorlopige cijfers gedeeld door Eric Balchunas, senior ETF-analist voor Bloomberg, overtreft de instroom van kapitaal in de negen nieuwe ETF’s de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die de waarde van zijn beheerde activa in de zes dagen met $2,8 miljard heeft zien dalen.

Van de negen ETF’s hebben twee zich onderscheiden: Fidelity’s (FBTC) en BlackRock’s iShares (IBIT), die beide meer dan $1,2 miljard aan instroom hebben gezien in de zes handelsdagen. Hoewel de instroom van Fidelity’s ETF iets hoger is, heeft BlackRock’s momenteel iets meer activa onder beheer met $1,4 miljard vergeleken met bijna $1,3 miljard van Fidelity.

Invesco’s ETF (BTCO), echter op de derde plaats, heeft een gestage groei gezien; vrijdag was zijn beste dag voor instroom tot nu toe, met meer dan $63 miljoen, hoewel zijn totale activa onder beheer nog niet de $200 miljoen heeft overschreden. VanEck’s ETF (HODL) had ook zijn beste dag voor instroom en bracht zijn totale activa onder beheer op meer dan $100 miljoen.

Afgelopen vrijdag was ook de op twee na hoogste handelsvolume over de spot bitcoin ETF’s tot nu toe, volgens gegevens van The Block, waarbij het merendeel van dat volume werd vastgelegd door GBTC.


The post Bitcoin ETF’s houden nu bijna $4 miljard aan activa vast appeared first on Bitcoinmagazine.nl.