Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd vermogen verzameld. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in iets meer dan zeven weken $10 miljard aan beheerd vermogen overschreden. Dat is een mijlpaal die het eerste door goud ondersteunde ETF in de VS meer dan twee jaar kostte om te bereiken.

Instroom van bitcoin ETF’s

De instroom in bitcoin ETF’s heeft die van goud ver overtroffen, zegt Will Clemente van Reflexivity Research op 3 maart. De recordinstroom in spot bitcoin ETF’s in de laatste week van februari illustreert de enorme interesse in bitcoin vergeleken met goud.

Per 1 maart bereikte het bitcoin ETF van BlackRock $10 miljard aan beheerd vermogen, ongeveer 39 handelsdagen na de lancering. Ter vergelijking, het eerste goud-ETF van de Verenigde Staten, SPDR Gold Shares (GLD), had meer dan twee jaar nodig om hetzelfde te bereiken na de lancering in 2004.

Op 4 maart deelt gepensioneerd durfkapitalist Jeff Kirdeikis een grafiek waarin de instromen van BTC ETF’s zijn vergeleken met de uitstromen van goudfondsen. Waarbij hij toevoegt dat bitcoinproducten al bijna de helft van de waarde van goudfondsen hebben verzameld sinds hun lancering in januari.

Goldbug Peter Schiff is echter niet overtuigd. Op 2 maart zegt hij dat nieuwszender CNBC zo gefixeerd is op de “sideshow die gaande is met bitcoin en de nieuwe bitcoin ETF’s, dat ze zelfs niet hebben gerapporteerd over de stijging van $43 in de prijs van goud van vandaag of de nieuwe recordhoogte in de goud-ETF GLD.”

De spot goudprijzen keerden op 3 maart terug naar bijna piekniveaus van $2.081 per ounce, echter, het kostbare gele metaal heeft slechts 1% gewonnen sinds het begin van het jaar. In vergelijking daarmee zijn de bitcoinprijzen in dezelfde periode met 50% gestegen.

Eind februari zegt Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas: “Het leed van goud is de winst van bitcoin ETF’s in de strijd om de waardeopslag.” Hij voegde eraan toe dat er een “aanzienlijke kans” was dat bitcoin ETF’s binnen minder dan twee jaar de AUM van goud ETF’s zouden overtreffen.


The post Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over appeared first on Bitcoinmagazine.nl.