Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit een amendement (S-1) dat de vermogensbeheerder heeft ingediend bij de Amerikaans Securities and Exchange Commission (SEC). Het is alweer het vijfde amendement van VanEck, dat al jaren lang probeert om een bitcoin ETF in de markt te zetten.

De filing geeft nog geen duidelijkheid over het type bitcoin spot ETF. Je kunt er namelijk op twee manieren voor zorgen dat de prijs van het aandeel gelijk loopt met de prijs van bitcoin zelf: cash-created en in-kind aandelen.

Het lijkt er steeds meer op dat iedereen beide opties in zijn S-1-programma’s zal laten staan. De goedkeuringen op basis van het 19b-4-formulier zou echter alleen cash-created ETF’s toe. Maar volgens James Seyffart kan ook deze standaard de komende tijd nog worden aangepast.

De ETF gebruikt vier tickers: HODL, HODL.IV, HODL.NV en HODL.SO. Dit gaat respectievelijk om de marktprijs die te verhandelen is (HODL), een indicatie van de intraday handelsprijs (IV), de prijs aan het eind van de dag (NV) en het aantal uitstaande aandelen (SO).

De bekende analist en ETF-kenner Eric Balchunas schrijft:

“Het wijkt af van de saaiere Boomer-y-keuzes van BlackRock, Invesco en Fidelity. Wie weet, misschien is het slim om hier onderscheid te maken. Bovendien is VanEck gespecialiseerd in nichemarkten en heeft het een solide basis onder particulieren.”


The post Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL appeared first on Bitcoinmagazine.nl.