Bitcoin ETF van BlackRock behaalt mijlpaal: $15 miljard inflow

De spot bitcoin exchange-traded fund van BlackRock bereikte gisteren een totale inflow van $15 miljard. Precies drie maanden geleden werd de ETF gelanceerd op 11 januari. IBIT is een van de meest succesvolste fondsen ooit gebleken!

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas vertelt:

“IBIT is ruim 50% gestegen en heeft in drie maanden tijd $15 miljard aan nieuw geld binnengehaald. Beide cijfers zijn het dubbele van alle andere BlackRock ETF’s, en ze hebben er 421. Dat is ongeveer zo heet als het strijkijzer maar kan worden.”

De ETF van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, domineerde ook gisteren weer in de statistieken. Het groeide met $192 miljoen, waarmee het de outflow van $125 miljoen uit Grayscale’s GBTC teniet deed. The Block heeft een aantal duidelijke grafieken gemaakt om de ontwikkelingen te weergeven (waarin de data van gisteren, donderdag, overigens nog niet is meegenomen).

Kijkend naar de concurrenten is het contrast groot. Bitwise’s BITB zag donderdag een inflow van $11,1 miljoen, terwijl Valkyrie’s BRRR en Fidelity’s FBTC respectievelijk $8,4 miljoen en $4,6 miljoen opbrachten. Toch loopt ook de inflow bij BlackRock zélf iets terug:

De netto inflow van de in januari goedgekeurde Amerikaanse ETF’s komt daarmee neer op een plus van $91,3 miljoen. De enorme interesse in IBIT is niet gek, zo vertelt Nate Geraci van ETF Store:

“iShares gaat all-in op spot bitcoin ETF-advertenties. Ik tel zeven banneradvertenties die alleen maar over de voorpagina van Bloomberg scrollen. Vergeet niet dat we hier nog maar drie maanden zijn. [De] marketingoorlog is nog maar net begonnen.”

Fidelity’s FBTC heeft de grens van 151.000 BTC ($10,7 miljard) aan activa overschreden, terwijl de ARKB van Ark Invest 21 Shares zon 43.000 BTC ($3 miljard) heeft opgekocht. De negen nieuwe ETF’s (exclusief Grayscale) hebben nu in totaal 524.000 BTC aan activa in hun fondsen ter waarde van $37 miljard.


The post Bitcoin ETF van BlackRock behaalt mijlpaal: $15 miljard inflow appeared first on Bitcoinmagazine.nl.