Bitcoin en Ethereum: Wat betekent de Bearish Trend voor jou?

De cryptomarkt heeft recent een daling doorgemaakt, met Bitcoin die boven $ 66.000 blijft en Ethereum stabiel boven $ 3.500. Deze daling, met een verlies van 0,90%, brengt de totale marktkapitalisatie op $2,54 miljard. Wat betekent dit voor investeerders en wat zijn de vooruitzichten?

Marktoverzicht

 • Op 14 juni zag de U.S. Spot Bitcoin ETF een uitstroom van $ 190 miljoen, wat de voortdurende zorgen over prijsvolatiliteit weerspiegelt. Bloomberg’s Eric Balchunas heeft de lanceerdatum voor de Spot Ethereum ETF herzien naar 2 juli, ondersteund door positieve feedback van de SEC.
 • Bitcoin bleef bearish, zakte naar $ 65.000 en stabiliseerde uiteindelijk boven $ 66.000. Altcoins zoals Uniswap ($UNI), Notcoin ($NOT), Toncoin ($TON) en Oasis ($ROSE) zagen gematigde stijgingen. De Akash Network ($AKT) token steeg opmerkelijk met 7,64% in de laatste 24 uur, terwijl Chiliz ($CHZ) de grootste daling kende met een verlies van 10,51%.
 • Het totale handelsvolume in de laatste 24 uur bedroeg $ 71,94 miljard, een stijging van 3,13%. DeFi’s huidige volume staat op $ 5,58 miljard, goed voor 7,75% van het totale cryptomarktvolume. Stablecoins vormen $ 66,8 miljard, oftewel 92,85% van het totale volume.
 • Bitcoin heeft momenteel een dominantie van 54,05%, een daling van 0,12% in de loop van de dag.

Belangrijkste Nieuws Wereldwijd

 • De Federal Reserve heeft een bevel uitgevaardigd tegen Evolve Bank and Trust wegens “onveilige en ongezonde bankpraktijken” en tekortkomingen in hun anti-witwasprogramma. Dit raakt de fintech-partnerschappen van Evolve, waaronder recente problemen met Synapse Financial en betrokkenheid bij fraudezaken. Dit wekt zorgen in de financiële sector.
 • De juridische strijd tussen Ripple en de SEC intensiveert, waarbij de SEC beweert dat de verkooppraktijken van Ripple’s ODL lijken op eerdere overtredingen. Rechter Torres zou tegen juli een definitief oordeel kunnen vellen, wat de status van XRP als effect zou kunnen beïnvloeden. Ondanks de juridische ontwikkelingen zijn de kansen op een schikking klein, wat de XRP-gemeenschap onzeker maakt in een bearish markt.
 • Bloomberg’s Eric Balchunas heeft de verwachte lanceerdatum voor de Ethereum spot ETF herzien naar 2 juli, met dank aan versneld SEC-feedback op S-1-aanvragen. De potentiële snelle goedkeuring door de SEC wekt positieve marktsentimenten, met groeiende anticipatie voor institutionele investeringen in Ethereum, in lijn met Bitcoin ETF-trends.
 • Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukt de rol van USDT in de wereldwijde financiën, door stabiliteit te bieden voor miljoenen in economisch instabiele regio’s. Tether ondersteunt de vraag naar dollars, faciliteert digitale transacties en investeert in milieuvriendelijke crypto-mining. Ardoino verdedigt USDT’s naleving en transparantie te midden van regelgevend toezicht, met als doel vertrouwen en duurzaamheid in digitale valuta’s te vergroten.
 • Deutsche Telekom, ook bekend als T-Mobile, plant een entree in Bitcoin mining, wat een significante zet in de crypto-industrie is. De telecomgigant breidt zijn betrokkenheid bij blockchain uit, inclusief samenwerkingen met Polygon en Fetch.ai. Ondanks uitdagingen in de mining-sector kan deze stap de financiële strategie van het bedrijf hervormen.
 • Gemini schikt fraudeclaims met een uitbetaling van $ 50 miljoen na beschuldigingen van de procureur-generaal van New York dat het gebruikers misleidde in zijn Gemini Earn-programma. De schikking omvat volledige restitutie aan getroffen investeerders en een verbod op toekomstige crypto-leenactiviteiten in New York, wat een belangrijke regulatoire uitkomst markeert.

Toekomstperspectief: Wat te Verwachten?

 • Zal Bitcoin erin slagen uit de consolidatie onder $ 71.000 te breken?
 • Kan het $ 65k-steunniveau standhouden, ondanks de pauze in de Fed-rente?

Bitcoin worstelt onder $ 70k te midden van stijgende verkoopdruk en technische weerstand. Investeerders houden hun adem in afwachting van de volgende bewegingen in deze volatiele markt.

Met deze informatie bent u beter voorbereid om de huidige marktdynamiek te begrijpen en uw investeringsstrategie dienovereenkomstig aan te passen.

Overweeg deel te nemen aan presales of onderzoek te doen naar veelbelovende projecten om te profiteren van toekomstige kansen.

 


The post Bitcoin en Ethereum: Wat betekent de Bearish Trend voor jou? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.