Bitcoin en Ethereum ETF’s beginnen met handelen in het VK

Na de lancering van Bitcoin- en Ethereum-Spot-ETF’s in de VS, maakt nu ook het VK-kennis met deze producten. Wat betekent dit voor investeerders en de bredere markt?

FCA keurt eerste crypto-ETP’s goed

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft een belangrijke stap gezet om het VK in lijn te brengen met andere financiële centra op het gebied van digitale activa. WisdomTree Inc, een toonaangevende vermogensbeheerder, heeft aangekondigd dat het goedkeuring heeft gekregen van de FCA om een paar crypto-ETP’s te noteren die Bitcoin en Ethereum volgen op de London Stock Exchange. Deze producten kunnen al op 28 mei beginnen met handelen, aldus het bedrijf in een persbericht op woensdag.

Invesco volgt snel

In een aparte verklaring bevestigde Invesco Digital Markets ook dat het goedkeuring heeft gekregen voor zijn Bitcoin-ETP en verwacht dat de handel op dezelfde dag zal beginnen. Dit toont aan dat de interesse en het vertrouwen in cryptoproducten in gereguleerde markten toenemen.

Naast WisdomTree en Invesco hebben andere emittenten, waaronder ETC Group, 21Shares en CoinShares, ook aanvragen ingediend om hun eigen crypto-producten in het VK te noteren. De website van de FCA toont goedkeuringen voor noteringen van WisdomTree, 21Shares en Invesco Digital Markets Plc vanaf 12 uur op woensdag, de deadline voor de eerste handelsdag.

Strikte regelgeving in het VK

Hoewel alle genoteerde producten direct Bitcoin of Ethereum zullen aanhouden, zullen ze alleen beschikbaar zijn voor professionele investeerders onder de regels van de FCA. Dit vertegenwoordigt een strengere houding dan in de Verenigde Staten, waar een nieuwe groep van Bitcoin-ETF’s die in januari werden goedgekeurd, nu een totaal van $ 59 miljard beheren.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor professionele investeerders in het VK opent dit nieuwe deuren. Met gereguleerde producten die nu beschikbaar zijn, kunnen ze nu op een veiligere en meer gestructureerde manier investeren in Bitcoin en Ethereum. Dit kan leiden tot een toename van institutionele investeringen in crypto, wat de markt verder zou kunnen stabiliseren en legitimeren.

De invloed op de markt

De goedkeuring van deze ETP’s in het VK kan een positief signaal zijn voor de bredere cryptomarkt. Het laat zien dat traditionele financiële instellingen steeds meer openstaan voor digitale activa. Dit kan leiden tot meer investeringen en een grotere acceptatie van crypto in de mainstream financiële wereld.

Wat moeten potentiële investeerders nu doen?

Nu de handel in deze producten op het punt staat te beginnen, is het essentieel voor investeerders om goed geïnformeerd te blijven. Onderzoek naar de verschillende ETP’s en hun emittenten is cruciaal. Begrijp de risico’s en voordelen voordat u investeert. Neem deel aan presales en blijf alert op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

De lancering van Bitcoin- en Ethereum-ETP’s in het VK markeert een belangrijke stap in de integratie van cryptomunten in traditionele financiële markten. Dit biedt nieuwe kansen voor professionele investeerders en kan de weg vrijmaken voor verdere adoptie van digitale activa.

Blijf op de hoogte van de laatste markttrends en ontwikkelingen en neem weloverwogen beslissingen.

 


The post Bitcoin en Ethereum ETF’s beginnen met handelen in het VK appeared first on Bitcoinmagazine.nl.