Bitcoin en Ether Dalen Samen: $320 Miljoen Aan Liquidaties

In een plotselinge marktwending daalde Bitcoin vandaag tot $42.200, een afname van bijna 4%. Tegelijkertijd zakte Ether met bijna 5% naar $2.230. Deze daling had een aanzienlijke impact op de cryptomarkt, waarbij meer dan $320 miljoen aan lange posities werden geliquideerd.

Deze forse daling leidde tot massale liquidaties van lange posities op beurzen. Door deze volatiliteit werden meer dan $94 miljoen aan bitcoinposities geliquideerd, waarvan het merendeel ($85 miljoen) long posities betrof. Dat blijkt uit data van The Block.

In totaal noteerde de cryptomarkt liquidaties van $320 miljoen aan lange posities, wat bijdroeg aan een totaal van $360 miljoen aan liquidaties over verschillende beurzen, volgens gegevens van CoinGlass.

Liquidaties in derivatenmarkten vinden plaats wanneer een handelspositie gedwongen wordt gesloten door een tekort aan fondsen om verliezen te dekken. Dit gebeurt wanneer marktbewegingen nadelig zijn voor de positie van de handelaar, waardoor hun initiële marge of onderpand uitgeput raakt.

Will Sheehan, oprichter van dataprovider Parsec, merkte ook een toename in DeFi-liquidaties op van ongeveer $2 miljoen. Hij stelt dat dit de eerste keer in meer dan een jaar is dat “particulieren leveraged zijn on-chain”.

In de derivatenmarkten daalden de financieringspercentages voor bitcoin, ether en andere cryptocurrencies vandaag onder +0.01% – een daling van de eerder waargenomen +0.1% van de afgelopen weken. Dit duidt op een verminderde vraag naar leveraged longs, volgens CoinGlass.

Actuele Bitcoin Data:

Huidige prijs: $42.010
Marktkapitalisatie: $822.0B
All-Time High Prijs: $69.010
Daling vanaf ATH: -39,10%
Aantal dagen sinds ATH: 760
Uitgegeven percentage van de geldvoorraad: 93,17%
Hoogte van de laatste blok: 820.713


The post Bitcoin en Ether Dalen Samen: $320 Miljoen Aan Liquidaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.