Bitcoin en de Paas Pump: Gaan We de $75.000 Aantikken Dit Weekend?

Bitcoin houdt stand rond de $70.000, wat op zichzelf al goed nieuws is. Maar nu het paasweekend voor de deur staat, rijst de grote vraag: blijft deze stabiliteit behouden, of worden we getrakteerd op een Paas Pump die de koers richting de $75.000 stuwt? Door een diepgaande analyse van diverse tijdsbestekken, gaan we in dit artikel op zoek naar antwoorden op deze prangende vraag.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de langere termijn zien we geen veranderingen. Dit beschouwen we als positief. We geven de voorkeur aan stabiliteit boven onvoorspelbare koersfluctuaties die ons zouden dwingen onze verwachtingen steeds bij te moeten stellen. Momenteel consolideert de koers vlak boven de vorige recordhoogte rond $70.000.

We zijn nog altijd op zoek naar een ‘higher high’ op de daggrafiek, wat tevens een nieuw hoogtepunt voor bitcoin zal betekenen. Dit alles voor voorzitting van de huidige opwaartse trend. Deze gedachte wordt versterkt door het feit dat we (weer) op alle relevante tijdsbestekken te maken hebben met een bullish trend.

Voor de komende tijd richten we ons op het bereiken van een nieuw hoogtepunt en het opnieuw verkennen van onbekend prijsterrein. Daarna is ons doel de $102.000, zoals in een eerdere update bepaald aan de hand van Fibonacci Level 1.608. Op alle tijdframes bewegen we richting de rechter bovenhoek. Er lijkt geen argument te zijn voor een bearish scenario. Deze analyse houden we al een tijdje vast en daar is vandaag de dag helemaal niets aan veranderd.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Om onze verwachtingen op de daggrafiek eerder en beter te kunnen voorspellen gebruiken we de 4 uurgrafiek. We gebruiken de 200 MA’s om de uiteindelijke richting op het hogere tijdsbestek, de daggrafiek, in te kunnen schatten. Dit systeem kun je vervolgens ook weer toepassen op de 1 uursgrafiek etc.

Meer dan een week geleden zocht Bitcoin naar een ‘higher low’ op de daggrafiek. We stelden in die periode dat de ideale manier om dit te vinden een hertest van de trend op een korter tijdsbestek zou zijn. Bitcoin heeft vervolgens twee keer de bullish trend, aangeduid door de 200 MA’s, perfect weten te testen. Toen het gebied rond $69.000 vervolgens werd teruggewonnen, erkende we dit als een teken van kracht. Vanaf dat moment konden we met redelijke zekerheid zeggen dat Bitcoin zijn ‘higher low’ op de daggrafiek inmiddels gevonden heeft.

Dit onderstreept maar weer eens waarom we graag de 200 MA’s gebruiken in onze analyses. Ze helpen bij het bepalen van de trend en bieden een goede indicatie van de richting die de markt hoogstwaarschijnlijk op zal gaan. Dit kan van korte- tot middel- tot lange termijn zijn afhankelijk van het tijdsbestek die je gebruikt.

“Trend Traden: De Kunst van het Formuleren van Veronderstellingen”

Stel dat Bitcoin er niet in slaagt om een nieuw hoogtepunt op de daggrafiek neer te zetten, maar in plaats daarvan een daling inzet richting de MA’s. Als we ze vervolgens verliezen als ondersteuning, dan moeten we wel bereid zijn onze optimistische voorspellingen aan te passen. We erkennen dat het anders is gelopen dan we verwacht hadden. Dit is essentieel bij het ‘Trend Traden!’ Zo kunnen we namelijk tijdig ingrijpen en ons risico minimaliseren.

Trend Traden draait dus om het identificeren van het meest waarschijnlijke scenario. Wat is de trend op een bepaald tijdsbestek? We gaan uit van een bepaalde veronderstelling. Als onze veronderstelling niet blijkt te kloppen, en in plaats daarvan het minder waarschijnlijke scenario zich ontvouwt, zijn we bereid onze verwachtingen bij te stellen om ons risico te beperken.

Anders gezegd; we gaan er vanuit dat bitcoin in de nabije toekomst een nieuw hoogtepunt zal gaan neerzetten. Mochten we de trend in de vorm van de MA’s op dit tijdsbestek verliezen passen we onze verwachtingen aan. Een nieuwe hoogtepunt in de nabije toekomst is niet langer meer het meest waarschijnlijke scenario en we houden vanaf hier rekening met mogelijke verdere koersdalingen.

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

Wanneer we dezelfde logica toepassen op een nog korter tijdsbestek, kunnen we de 1-uursgrafiek gebruiken om onze korte termijn verwachtingen te vormen. We stellen dat als de 200 MA’s op dit tijdsbestek verloren gaan, de kans op een nieuwe test van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek toeneemt. Dit kan ook betekenen dat we mogelijk een groter consolidatiepatroon ingaan, zoals in de vorm van een driehoek. De 200 MA’s zijn extra relevant omdat ze momenteel samenvallen met het steungebied rond $69.000.

Dit impliceert ook dat, zolang we hier niet onder terechtkomen, het niet zinvol is om te speculeren over dergelijke ‘wat als’-scenario’s. Zolang we niet onder de 200 MA’s op dit tijdsbestek vallen, wijst alles erop dat we op korte termijn nog steeds richting een nieuw hoogtepunt gaan, met de blik gericht op de rechter bovenhoek!

Of dit het paasweekend al het geval zal zijn? Onmogelijk is het zeker niet!
Disclaimer: zolang we de200 MA’s  op dit korte tijdsbestek maar niet verliezen!
Fijne Paasdagen!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos

 

 


The post Bitcoin en de Paas Pump: Gaan We de $75.000 Aantikken Dit Weekend? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.