Bitcoin en BNB herstellen voorzichtig na Binance-schandaal

Zowel bitcoin als BNB maken langzaam maar zeker de verliezen van dinsdag goed, nadat Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao plotseling opstapte als leider van het beursplatform. Waarom stijgt de bitcoin koers nu alweer? Dat lijkt het gevolg van de toegenomen kans op de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, na de deal tussen Binance en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 36.400 dollar, terwijl we eerder op dinsdag nog terugvielen naar het niveau van 35.700 dollar.

Alsnog in het rood

Ondanks het herstel van bitcoin staat de grootste digitale munt van de markt alsnog 2,39 procent in het rood vandaag. Gisteren leek het er immers nog even op alsof de bulls een poging zouden wagen om de bitcoin koers richting de 38.000 dollar te brengen.

Dat is niet gelukt, maar wie weet wat vandaag allemaal nog kan brengen voor de markt.

Het lijkt er in ieder geval op dat het Binance-schandaal met een sisser afloopt. Waarom? Omdat er in de schikking met de SEC niet wordt gesproken over het gokken met de tegoeden van gebruikers van het beursplatform.

Dat is natuurlijk wat er bij FTX misging en waarom de beurs uiteindelijk ten val kwam.

Grotere kans op Spot Bitcoin ETF

Sommige analisten geloven dat het wegvallen van Changpeng Zhao een positieve impact heeft op bitcoin. De kans is volgens hen groter dat we als gevolg van deze wisseling van de wacht bij Binance binnen afzienbare tijd een Spot Bitcoin ETF krijgen.

“Met deze schikking zijn de verwachtingen voor de komst van een Spot Bitcoin ETF misschien wel toegenomen tot 100 procent, omdat de industrie geforceerd wordt om de regels te volgen die ook voor de traditionele financiële wereld gelden.

Nog belangrijker, het schoonmaken van de industrie zal de adoptie van bitcoin versterken voor institutionele beleggers en het waarschijnlijk een veilige haven maken in de portfolio’s van investeerders”, zo liet Matrixport weten in een bericht op Telegram.

Ook macro-analist Alex Krüger claimt dat het bullish is dat de onzekerheid over Binance nu ten einde is. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat er door de SEC een hoop ellende is gevonden bij het beursplatform, die mogelijk ook nog negatieve gevolgen heeft voor de industrie.


The post Bitcoin en BNB herstellen voorzichtig na Binance-schandaal appeared first on Bitcoinmagazine.nl.