Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen 24 uur, tot net onder de $61.500. Dat komt nadat investeerders op 29 februari een aanzienlijk bedrag van $598,9 miljoen hadden teruggetrokken uit Grayscale’s spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit is de op één na grootste netto-uitstroom in de geschiedenis van het fonds. Ook het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), recent omgevormd tot een ETF, rapporteerde bijna $600 miljoen aan dagelijkse netto-instromen op dezelfde dag. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van Farside Investor.

Grayscale ETF ziet recorduitstroom

De neergang komt kort nadat bitcoin een piek van twee jaar bereikte van $64.000, aangedreven door een recordhoog gecombineerde netto-instroom van $673,4 miljoen in de tien Amerikaanse spot bitcoin ETFs op 28 februari.

Deze aanzienlijke geldbewegingen volgen op een periode van fluctuatie voor GBTC, die slechts enkele dagen eerder een historisch lage dagelijkse netto-uitstroom van $22,4 miljoen zag op 26 februari. Ondanks de recente uitstromen is het halveringsevenement van bitcoin in april, een gebeurtenis die traditioneel leidt tot prijsstijgingen door de blokbeloning te halveren van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, door velen verwacht de prijs van de munt hoger te duwen.

Analisten voorspellen mogelijke prijsval

JPMorgan-analisten waarschuwen echter dat na de halvering, de prijs van bitcoin mogelijk kan dalen naar $42.000, in tegenstelling tot de verwachtingen. Ze zeggen dat de productiekosten om één bitcoin te minen is teniet te doen. Dat komt door een 20% afname in miningmoeilijkheid als gevolg van minder efficiënte miners die de markt verlaten, met een lagere prijs tot gevolg. Analisten merken ook op dat de afname in miningmoeilijkheid mogelijk niet voorkomt als de prijs van bitcoin hoog blijft, waardoor inefficiënte miningrigs winstgevend blijven.

Eric Balchunas, een senior ETF-analist bij Bloomberg, gaf commentaar op de grote uitstromen uit GBTC op 29 februari, waarbij hij de volatiliteit opmerkte met een opmerking: “Twee stappen vooruit, één stap terug.” De uitstromen uit GBTC werpen een schaduw over de instromen die in andere ETFs worden gezien, met Fidelity’s bitcoin ETF, een van de grootste qua activa, die op 29 februari slechts $44,8 miljoen aan netto-instromen zag, wat zijn vierde laagste dag van instromen markeert.


The post Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.