“Bitcoin dominantie neemt alleen maar toe”

Bitcoin neemt in dominantie toe, zelfs nu BTC het eerste maandelijkse verlies sinds augustus gaat beleven. De dominantiegraad van bitcoin is gestegen voorbij een belangrijk niveau, wat duidt op verdere stijgingen, volgens Fairlead Strategies.

Bitcoin dominanter

Bitcoin (BTC) gaat een zeven maanden durende winstreeks beëindigen. Desondanks neemt de grootste munt naar marktwaarde toe in de cryptomarkt, volgens deze analist.

Op het moment van schrijven is bitcoin verhandeld voor $63,200, wat een maandelijks verlies van 11% vertegenwoordigt. Dat is eerste maandverlies sinds augustus 2023. De CoinDesk 20 Index, een maatstaf voor de meest liquide digitale activa, handelde bijna 20% lager voor de maand op 2.185 punten.

Een reeks factoren zoals de afnemende waarschijnlijkheid van renteverlagingen door de Fed, verminderde vraag naar op de VS gebaseerde spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en algemene risicoaversie in de financiële markten hebben de wind uit de zeilen genomen voor bitcoin.  Ondertussen is een voortdurende uitbreiding van prominente stablecoins een ondersteunende factor geweest.

Analisten volgen nu nauwlettend de driemaandelijkse financieringsverklaring van het Amerikaanse Ministerie van Financiën aankomende woensdag. Volgens QCP Capital uit Singapore kan een hogere uitgifte van kortetermijnobligaties leiden tot meer liquiditeit in de markt. En dat is gunstig voor ‘risicovolle’ activa zoals bitcoin.

“De komende driemaandelijkse financieringsaankondiging (QRA) op 1 mei kan ook leiden tot hogere uitgiften van kortetermijn Amerikaanse obligaties. Dit zal de RRP, die momenteel 400 miljard USD heeft, verminderen en ook de liquiditeit verhogen,” aldus QCP in een marktnota.

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën zei maandag dat het van plan is meer te lenen in het tweede kwartaal van april tot juni. Een hoger dan verwachte leenbehoefte betekent meer obligatieaanbod, hogere rendementen of risicovrije tarieven en minder reden om te investeren in risicovolle activa.

Het ministerie zei ook dat het verwacht een saldo van 850 miljard dollar te handhaven op zijn Treasury General Account aan het eind van september, iets meer dan de verwachte 750 miljard dollar.

BTC wordt dominanter

De dominantiegraad van bitcoin, of het aandeel in de cryptomarkt, is recentelijk gestegen tot een hoogtepunt van drie jaar van 57%, en is doorgebroken uit een consolidatiepatroon van zes maanden.

De doorbraak betekent dat bitcoin in de komende maanden waarschijnlijk zal blijven uitblinken ten opzichte van alternatieve cryptocurrency’s (altcoins). “De dominantiegraad had onlangs een doorbraak die bitcoin op middellange termijn begunstigt boven altcoins, wat overeenkomt met de wekelijkse RRG [relatieve rotatiegrafiek] waar de meeste altcoins lager wijzen,” zegt Fairlead Strategies in een nota aan klanten maandag.

“De doorbraak in de index markeert een voortzetting van een langetermijnomkeerfase, die veel van de winsten van altcoins uit begin 2021 heeft teruggedraaid,” aldus de analisten.


The post “Bitcoin dominantie neemt alleen maar toe” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.