Bitcoin DeFi: USDh belooft hoge rendementen met revolutionaire ‘Bitcoin-dollar’

Hermetica Labs staat op het punt om USDh te lanceren, de eerste synthetische dollar die volledig is gedekt door Bitcoin. Deze innovatieve stap kan de DeFi (decentralized finance) -ecosystemen van Bitcoin aanzienlijk uitbreiden door Bitcoin-houders aantrekkelijke rendementen tot 25% te bieden.

Een geschenk voor Bitcoin-hodlers

Jakob Schillinger, oprichter en CEO van Hermetica, is ervan overtuigd dat USDh een revolutie teweeg zal brengen in Bitcoin DeFi. Gebruikers kunnen nu rente verdienen op hun dollartegoeden zonder het Bitcoin-netwerk te verlaten of op traditionele financiële instellingen te vertrouwen. Deze functionaliteit richt zich specifiek op Bitcoin-liefhebbers die wellicht aarzelen om buiten het Bitcoin-ecosysteem te venturing.

Hermetica is een DeFi-protocol gebouwd op de Stacks-blockchain, een layer-1-oplossing die smart contract-functionaliteit naar Bitcoin brengt. Dit plaatst USDh binnen de bredere trend van Bitcoin DeFi (BTCFi), die het succes van Ethereum-gebaseerde DeFi op het Bitcoin-netwerk wil repliceren.

Duurzaamheidszorgen overschaduwen hoge rendementen van nieuwe Bitcoin-gedekte synthetische dollar

De hoge rente die USDh biedt, roept echter vragen op over de duurzaamheid ervan. Vergelijkbare aanbiedingen, zoals Ethena’s USDe met een rendement van 27,6%, hebben zorgen gewekt over de langetermijnleefbaarheid. De instorting van TerraUSD (UST) in mei 2022, die voor de val een rendement van 20% bood, dient als een schril voorbeeld van de risico’s verbonden aan extreem hoge rendementen.

Hermetica is een DeFi-protocol gebouwd op de Stacks-blockchain
EARN UP TO 25%
YIELD ON YOUR DOLLARS

Synthetische dollar

Hermetica pakt deze bezorgdheden aan door te beweren dat hun methode voor het genereren van rendementen duurzaam is. Volgens Schillinger komt het rendement van Bitcoin futures-financieringsrentes, die fluctueren op basis van de marktbehoefte aan leverage. Backtests uitgevoerd door Hermetica suggereren een gemiddeld jaarlijks rendement van 11,71% tussen januari 2021 en maart 2024, met een piek van 26,11% in de bullmarkt van 2022. Schillinger benadrukt verder de inherente vraag naar leverage op de Bitcoin-futuresmarkten als een factor die ervoor zal zorgen dat het rendement van USDh duurzaam blijft.

Bitcoin DeFi in opmars: Ordinals als katalysator

De lancering van USDh valt samen met een toenemende trend van DeFi-protocollen die functionaliteiten speciaal voor Bitcoin ontwikkelen. De introductie van Ordinals, een protocol dat het mogelijk maakt om data in te schrijven op individuele Satoshis (de kleinste eenheid van Bitcoin), wordt door Schillinger gezien als een belangrijke katalysator voor BTCFi. Hij voorspelt dat Bitcoin DeFi niet alleen de omvang van Ethereum DeFi zal bereiken, maar deze mogelijk binnen de komende vijf jaar zal overtreffen.

Het hoge handelsvolume van Ordinals, die in sommige maanden die van Ethereum- en Solana NFT’s samen overtreft, voedt zijn optimisme. Met een enorme pool van ongebruikt kapitaal van mogelijk meer dan $ 1 miljard vastgezet in Bitcoin, is Schillinger ervan overtuigd dat Bitcoin DeFi op het punt staat om een ​​explosieve groei door te maken.


The post Bitcoin DeFi: USDh belooft hoge rendementen met revolutionaire ‘Bitcoin-dollar’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.