Bitcoin daalt verder naar $41.000

De prijs van bitcoin daalde voor het eerst sinds halverwege december, alweer meer dan een maand geleden, onder de $41.000.

De vijfde handelsdag van de nieuw goedgekeurde spot-ETF’s is afsloten. De koers blijkt niet door te stijgen, data het eerder nog rond de $49.000 piekte. De prijs van de grootste cryptocurrency van de wereld daalde met 3,9% tot $40.791.

De dalingen van donderdag kwamen toen analiste van JPMorgan onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou zeiden dat de prijs van bitcoin nog wel eens verder zou kunnen dalen. Ze kijken naar de neerwaartse druk die uit de ETF van Grayscale komt. Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is omgezet naar een ETF en mogelijk zorgt dit voor verkoopdruk.

Volgens het Data Dashboard van The Block zag GBTC op 17 januari een uitstroom van $451 miljoen. Volgens deze data bedroeg de cumulatieve uitstroom vóór donderdag ook al minstens $1,6 miljard.

Wat is er aan de hand? Investeerders hebben mogelijk GBTC-aandelen gekocht om te profiteren van de premium. GBTC stond lange tijd ver onder de prijs die het zou moeten hebben. Door de ETF-goedkeuring ging deze premium naar nul, waardoor dit een mooie kans was voor investeerders.

Ze konden zo een paar extra procenten wint pakken, zonder per se extra risico’s te lopen. Mogelijk doen investeerders hun bitcoin weer van de hand nu deze arbitragekans voorbij is, wat voor verkoopdruk zorgt.

Aan het einde van hun vijfde handelsdag bedroeg het cumulatieve handelstotaal van alle spot bitcoin ETF’s $13,7 miljard. Het volume was op donderdag maar liefst $1,9 miljard. Daarvan kwam $976 miljoen voort uit het Grayscale-fonds.


The post Bitcoin daalt verder naar $41.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.