Bitcoin daalt onder $58.000, outflow bitcoin ETF’s van $500 miljoen

De prijsontwikkeling van bitcoin lijkt investeerders in de ETF’s af te schrikken. Of vice verse. Maar in ieder geval: terwijl de koers van bitcoin onder de $58.000 komt, is er ook een afname te zien van het nieuwe geld dat in de exchange traded funds wordt geïnvesteerd.

Bitcoin futures zwakken af

Bitcoin had niet te maken met een “enorme futures margin call” toen de prijs gisteren daalde. Toch is wel te zien hoe de futures weer zijn leeggelopen en de hefboomposities zijn weer in balans. Het lijkt daarmee te wijzen op een gezonde correctie van de prijs.

Gisteren daalde de koers tot een (lokaal) dieptepunt van $56.500. Zoals bovenstaande grafiek van Checkmate (aan de hand van data van Glassnode) laat zien, was er sprake van een geleidelijke “afbouw” van de bitcoinfutures. Dit maakt volgens hem een einde aan de ‘bull market excess’.

Met hefboomposities kunnen investeerders grotere winsten (of verliezen) maken met hunzelfde inleg. Tijdens de prijstop rond de $73.000 was de mania wat dat betreft het grootste, zoals ook onderstaande grafiek laat zien. Deze twee “oververhitte” punten zijn inmiddels teniet gedaan, en hebben zich ingeruild voor periodes van “de-leveraging”.

Intussen waren de Amerikaanse bitcoin exchange traded funds op 1 mei getuige van een netto outflow van meer dan een half miljard dollar. Zelfs het fonds van BlackRock onderging een uitstroom van $40 miljoen, wat het hun slechtste dag ooit maakte.

De grootste outflow kwam van het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC): $191 miljoen.


The post Bitcoin daalt onder $58.000, outflow bitcoin ETF’s van $500 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.