Bitcoin Daalt Met 2,2%. Reden? Deze Beslissing Van de Fed

Op woensdag daalde bitcoin met 2,2% na de aankondiging van het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Verenigde Staten Federal Reserve om de rentetarieven ongewijzigd te laten. De beslissing om de rentetarieven tussen 5,25% en 5,50% te handhaven en het temperen van verwachtingen voor een mogelijke renteverlaging in maart leidde tot zorgen over de toekomst van bitcoin.

Federal Reserve Board wilt nog geen renteverlaging

Tijdens de persconferentie op 31 januari benadrukte het Fed Reserve Board dat het “grotere zekerheid” nodig heeft dat de inflatiedruk aangepakt is alvorens over te gaan tot renteverlaging. Deze uitspraak werd gevolgd door een verklaring waarin stond dat de economische vooruitzichten onzeker zijn en dat het comité zeer alert blijft op inflatierisico’s.

Ondanks dat de inflatie in het afgelopen jaar is afgenomen, blijft deze op een niveau waarbij renteverlagingen nog redelijk onzeker zijn. De Fed wees ook op de aanhoudende groei van banen en een daling van de werkloosheidscijfers, wat goede cijfers zijn voor de economie.

Houding van Fed slecht voor bitcoin

Deze houding van de Fed kan problemen veroorzaken voor Amerikaanse aandelen en activa zoals bitcoin, volgens Tony Sycamore, analist bij IG Markets. Sycamore benadrukte dat, tenzij de winstrapporten van bedrijven zoals Apple, Amazon en Meta uitzonderlijk zijn, er waarschijnlijk een verdere terugval in Amerikaanse aandelen zal plaatsvinden, wat ook invloed zal hebben op andere activa, waaronder bitcoin.

Sycamore voegde eraan toe dat bitcoin waarschijnlijk zal blijven dalen vanwege een verslechtering van het risicosentiment, veroorzaakt door de houding van de Fed. Hij verwees naar teleurstellende winstrapporten van Microsoft, Alphabet en AMD als aanvullende factoren die bijdragen aan deze risicoaversie.

Echter, Sycamore blijft hoop houden op een mogelijke rally van bitcoin naar ongeveer $45.000. Waarna hij een terugkeer naar het midden van de $30.000 regio verwacht. Mocht dit gebeuren, verwacht hij vervolgens weer dat de dat de algemene opwaartse trend van bitcoin zal hervatten.


The post Bitcoin Daalt Met 2,2%. Reden? Deze Beslissing Van de Fed appeared first on Bitcoinmagazine.nl.