Bitcoin Daalt, Meme Coins DOGE, SHIB & FLOKI Pumpen: Is Dit De Crypto Trend Met Meeste Potentie?

De Bitcoin koers is deze week onderuitgezakt, waardoor de hele crypto markt aan het begin van de week daalde. Ook op vrijdag blijft Bitcoin lager liggen rond de $66.000 met een daling van -1,7% in de afgelopen 24 uur. Op hetzelfde moment stijgen bekende meme coins zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Floki Inu (FLOKI).

Nu het kapitaal van Bitcoin waarschijnlijk weer richting meme coins stroomt, kijken we in dit artikel naar de meme crypto’s met meeste potentie om de komende dagen en weken te stijgen.

Bitcoin Koers Daalt Terwijl Meme Crypto Sector Stijgt

Vandaag is zo’n dag dat we weer een omgekeerde correlatie zien tussen de Bitcoin koers en meme coins, wat mogelijk betekent dat investeerders hun winst uit Bitcoin naar meme coins hebben verplaatst.

We nemen Dogecoin (DOGE) als voorbeeld, omdat deze meme coin een goede pijler is van de hoeveelheid interesse de markt heeft in meme coins. DOGE is vandaag met ruim +5% gestegen tot een piek van $0,165 terwijl Bitcoin met bijna -2% is gedaald naar $66.000.

Normaal gesproken gaat Dogecoin met Bitcoin mee, maar vandaag zien we het tegengestelde, wat waarschijnlijk als een sterk signaal dient dat meme coins de komende week opnieuw kunnen pumpen.

Dogecoin is deze week onder zijn 30-daagse moving average (geel) gebroken, maar heeft op woensdag zijn verliezen van dinsdag ongedaan gemaakt. Ondanks deze pump, ligt de Relative Strength index (RSI) van DOGE nog op het neutrale niveau van 56, wat DOGE de mogelijkheid biedt om nog verder te stijgen de komende week.

Dogecoin koers grafiek – TradingView

Ook Shiba Inu, de #2 grootste meme crypto, is vandaag met +2,5% gestegen naar $0,00002775. FLOKI, die vandaag ook een pump meemaakte, ligt echter nog 8% lager dan gisteren, mogelijk omdat de meme coin bijna +600% hoger ligt dan een maand geleden, waardoor traders veel winst hebben om op te nemen.

Meme coins zijn begonnen als grap, maar beginnen nu deel uit te maken van een serieus portfolio. Zo blijkt uit een tweet van WhaleFUD Capital dat zelfs BlackRock investeert in meme crypto’s.

Meme coins blijven echter veel volatieler dan traditionele investeringen en hebben daarom een zeer hoog risico, met een kans op zeer hoge rendementen. En naarmate de Bitcoin koers nog hoger wordt, zou de markt van meme coin in deze bull run nog veel kunnen groeien.

Het voordeel is dat wanneer je een meme coin weet te vinden voordat deze explodeert, je met een kleine investering genoeg winst kan maken om het hele jaar niet meer te hoeven werken. Daarom kijken we in dit artikel ook naar een aantal alternatieve meme crypto trends, die niet zo populair zijn als DOGE, SHIB en FLOKI, maar wel potentie hebben om hard te stijgen de komende tijd.

Dogecoin20 (DOGE20)

Dogecoin20 (DOGE20) heeft veel potentie om op langere termijn relevant te blijven, terwijl de meeste meme coins binnen een week instorten, met of zonder grote pump. De nieuwe meme coin is tijdelijk in de presale te koop, waardoor je de kans hebt om DOGE20 te kopen voordat het zijn eerste pump meemaakt.

Dogecoin20 geeft een unieke draai aan de originele Dogecoin en biedt investeerders de mogelijkheid om passief geld te verdienen. Door gebruik te maken van de Ethereum blockchain, kunnen investeerders DOGE20 staken voor extra tokens.

Je kunt Dogecoin20 kopen in de presale voor $0,000205 per stuk, met de mogelijkheid om de token vroegtijdig te staken om tijdens deze presale passief tokens te verdienen. Binnenkort zal DOGE20 lanceren op zijn eerste exchange en zou deze nieuwe meme coin veel waard kunnen worden.

 

Smog (SMOG)

Smog (SMOG) is een meme coin die in februari is gelanceerd en vandaag nog steeds veel aandacht krijgt vanwege zijn opkomende gigantische airdrop op Solana. Vandaag heb je nog iets meer dan een week de tijd om met deze airdrop mee te doen, waardoor de FOMO lijkt toe te nemen onder investeerders. SMOG is vandaag met meer dan +5% gestegen.

Je kunt meedoen met de SMOG airdrop door quests te voltooien op Zealy en door SMOG te kopen en vast te houden of te staken voor extra airdrop punten. Smog doet ook kleine airdrops aan andere meme community’s om extra bekend te worden, dit geeft de meme coin veel potentie om viraal te gaan.

Je kunt SMOG kopen via de officiële website en Jupiter op Solana. Als je ervoor kiest om SMOG te staken, krijg je 10% korting op de huidige waarde en verdien je een APY van 42% met extra airdrop punten, waarmee jouw deel van de opkomende crypto airdrop nog groter zal zijn.

 

DogWifCat (DWIFC)

DogWifCat (DWIFC) is een meme coin die deze week is gelanceerd en vandaag met bijna +200% is gestegen. Hierdoor is te zien dat de huidige -wifhat meme nog niet uit de running is en creatieve meme coins nog steeds veel aandacht krijgen.

DWIF is gebaseerd op andere populaire meme coins, maar heeft veel eigenschappen van Dogecoin, hierdoor is dit een meme crypto met potentie om de volgende te zijn die zal exploderen op Solana.

Je kunt DWIFC kopen via de DEX aggregator, Jupiter op Solana. Ook crypto whales lijken veel interesse te hebben in de meme coin, waardoor er een kans aanwezig is om op korte termijn hoge rendementen te behalen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin Daalt, Meme Coins DOGE, SHIB & FLOKI Pumpen: Is Dit De Crypto Trend Met Meeste Potentie? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.