Bitcoin bulls lopen tegen 2 cruciale weerstanden aan

Bitcoin is sinds de keiharde dalingen van de afgelopen dagen weer wat opgeklommen, maar staat nu voor een paar gigantische weerstandslijnen. Hoewel er nu een stijging van 6,2 procent op de borden staat vanaf de dieptepunten van deze week, lijkt nu het moment van de waarheid aangebroken voor de bulls.

Kunnen zij bitcoin langs deze belangrijke weerstanden tillen?

Cruciale weerstanden voor de bitcoin koers

Vanaf de all-time high van 73.800 dollar van maart is de bitcoin koers met ongeveer 23 procent gedaald naar zijn voorlopige dieptepunt van onder de 57.000 dollar.

Nu lijkt de bitcoin koers van 59.930 dollar een belangrijk target voor de bulls. Daar ligt namelijk het 100-daagse bewegende gemiddelde van de koers.

Sinds oktober 2023 fungeerde die lijn als steunpunt en ook tijdens de eerste helft van de 2023 bullmarkt van bitcoin vormde dit punt in de grafiek een belangrijke steun.

Nu is de bitcoin koers echter bezig om volle dagelijkse kandelaren onder dat niveau te printen, wat natuurlijk geen hoopgevende ontwikkeling is voor de bulls.

Material Indicators, een populaire analist op Twitter, ziet ook dat de bulls op dit moment moeite hebben met deze belangrijke lijn in de grafiek. “Het herpakken van het 100-daagse bewegende gemiddelde zou een grote overwinning zijn voor de bitcoin bulls, dat zelfs een short squeeze kan veroorzaken.”

Korte-termijn investeerders onder water

Korte-termijn investeerders in bitcoin, mensen die hun digitale munten minder dan 155 dagen bezitten, staan voor een groot deel onder water. Dat betekent in feite dat de bitcoin koers onder de gemiddelde aankoopprijs van dit cohort van investeerders handelt.

Deze koers ligt momenteel op 59.684 dollar, terwijl de bitcoin koers op 59.173 dollar handelt. Wat je vaak ziet is dat korte-termijn investeerders wat van hun investeringen verkopen als ze na een periode van verlies weer breakeven staan.

Zodoende kan hier ook wat extra weerstand komen te liggen, waardoor het voor de bulls extreem belangrijk (en lastig) is om voorbij deze twee punten te komen.

Wat dat betreft staan er echt een paar belangrijke dagen op het programma voor bitcoin en de rest van de markt.


The post Bitcoin bulls lopen tegen 2 cruciale weerstanden aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.