Bitcoin bulls en bears bereiden zich voor op cruciaal moment

Als we Marcel Pechman van Cointelegraph mogen geloven, dan komt er een cruciaal moment aan voor de bitcoin koers. Op 29 december verlopen er namelijk voor ruim 10 miljard dollar aan optiecontracten en voorlopig lijkt het erop dat de bulls in het voordeel zijn, maar de bears kunnen hun verliezen beperken door de bitcoin koers onder de 42.000 dollar te drukken.

Spot Bitcoin ETF domineert de markt

Het is duidelijk dat de verwachtingen over de potentiële lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten voor een bullish sentiment zorgen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is veel in gesprek met de aanvragers en dat stemt de markt optimistisch over de naderende goedkeuring.

Dit verklaart mogelijk waarom de bears er maar niet in slagen om de bitcoin koers onder de 40.000 dollar te drukken richting de start van het nieuwe jaar.

Een andere significante ontwikkeling is de deal die Binance sloot met de Amerikaanse overheid, wat ze uiteindelijk op een boete van 4,3 miljard dollar kwam te staan. Volgens veel analisten zorgt dit ervoor dat er een bak met onzekerheid uit de markt is verdwenen en dat is een positief signaal.

Voor nu zijn het vooral de bulls die profiteren van de stijgingen van de bitcoin koers. Ook vandaag steeg de bitcoin koers weer, waardoor er maar weinig bears (put-opties) zijn die geld mee naar huis nemen op vrijdag als de opties verlopen.

Bitcoin bears willen de koers onder de 42.000 dollar drukken

De bears moeten er nu alles aan doen om de koers onder de 42.000 dollar te krijgen, om zo hun verliezen te minimaliseren. Het is echter nog maar de vraag of ze daarin slagen, want tot nu toe is iedere poging tot een correctie razendsnel weggewerkt door de bulls.

Het lukt de bulls ook niet om de bitcoin koers definitief boven de 44.000 dollar te krijgen, maar wellicht is daar dan de Spot Bitcoin ETF voor nodig.

Die is er natuurlijk nog niet, waardoor er nog altijd een greintje onzekerheid in de markt zit. Het wordt in ieder geval zeer interessant om te zien hoe de koers uiteindelijk op de Spot Bitcoin ETF gaat reageren.

In essentie is de lancering van dit beleggingsproduct natuurlijk bullish, maar door de enorme koersstijgingen en de hoge verwachtingen zijn er ook veel analisten die een “sell-the-news” gebeurtenis verwachten na de lancering van de Spot ETFs.


The post Bitcoin bulls en bears bereiden zich voor op cruciaal moment appeared first on Bitcoinmagazine.nl.