Bitcoin bulls blijven vechten om grens van 40.000 dollar

De bitcoin koers is sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs met 20 procent gedaald naar 38.000 dollar op 23 januari. Vooral de whales lijken geprofiteerd te hebben van die gigantische koersdaling en de bulls zijn nu weer hard aan het werk om definitief de grens van 40.000 dollar te herpakken.

Op het moment van schrijven is er sprake van “herstel” want de bitcoin koers staat op 40.079 dollar.

Keert het bullish sentiment terug voor bitcoin?

Het mag nu wel duidelijk zijn dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een zogenaamde “sell-the-news” gebeurtenis was. Dat lijkt vooral het gevolg van de grote uitstromen bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Al is het nog maar de vraag of dat de daadwerkelijke reden voor de dalingen van de bitcoin koers is.

Waarom?

Omdat de Spot Bitcoin ETFs onder de streep meer bitcoin binnenhaalden dan verkochten. Zodoende lijkt het meer om de “verwachtingen” van de markt te gaan, die niet matchen met de realiteit.

Veel mensen hadden blijkbaar gehoopt op een “god candle” ofwel een gigantische stijging van de bitcoin koers. Die bleef uit en om die reden was het sentiment bearish, maar dat lijkt langzaam om te draaien. Ook omdat de verkopen van Grayscale lijken te vertragen.

Whales kopen de dip

Tijdens de correctie, zo blijkt uit data van on-chain analyseplatform Glassnode, kochten whales massaal de dip. Deze grote investeerders accumuleren actief bitcoin, ondanks de volatiliteit die we momenteel zien.

Entiteiten met meer dan 1.000 bitcoin zijn vanaf 11 januari tot 25 januari toegenomen van 1.481 stuks naar 1.533 stuks. Dat is een toename van 3 procent van het aantal wallets op de blockchain met meer dan 1.000 bitcoin.

Dat is een duidelijk signaal dat whales momenteel bullish zijn over de bitcoin koers en de dip van de afgelopen weken zien als een kans om goedkoper in te stappen.

Gaan ze gelijk krijgen of gaat bitcoin verder dalen?


The post Bitcoin bulls blijven vechten om grens van 40.000 dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.