“Bitcoin bullmarkt is mogelijk voorbij”, waarschuwt Peter Brandt

De ervaren handelaar en analist Peter Brandt doet stof opwaaien. In zijn ogen is de bitcoin bullmarkt mogelijk al voorbij. Zijn visie is gebaseerd op een statistisch concept genaamd “exponentieel verval.”

Bitcoin bullmarkt voorbij?

Peter Brandt, een ervaren handelaar en analist en CEO van Factor LLC, was eerder zeer positief over bitcoin (BTC), maar hij stelt zijn mening bij. Hij suggereert dat de opwaartse trend van bitcoin mogelijk zijn piek heeft bereikt. Dit staat in schril contrast met zijn voorspelling in februari. Hij dacht toen nog dat de bullish cyclus, start in november 2022, kan doorgaan tot september 2025. Hij noemde zelfs een prijs van $200.000 per bitcoin.

Maar zijn laatste voorspelling is gebaseerd op een statistisch concept genaamd “exponentieel verval,” dat het proces beschrijft van het verminderen van een hoeveelheid met een consistent percentage over een periode.

“Bitcoin heeft historisch gezien gehandeld binnen een ongeveer vier jaar durende bull-/bearcyclus, vaak geassocieerd met de halving events. Er zijn drie grote bullmarktcycli geweest sinds de eerste bullcyclus en elke cyclus was 80% minder krachtig dan zijn voorganger in termen van de prijsvermenigvuldiging,” zegt Brandt.

“Als de statistische constante van de 80% verval waar blijkt te zijn, heeft de recordhoogte in bitcoin van $73.835 van 14 maart 2024, al een prijs bereikt die consistent is met het historische Exponentiële Verval,” zo zegt Brandt. Hij voorspelde eerder de ineenstorting van bitcoin in 2018 tot onder $4.000 en dat is uitgekomen. De onderstaande tabel toont de omvang of winstmultiplicator van eerdere bitcoin bull runs en exponentiële vervalperiodes.

Bij de eerste rally waren er prijzen van $0,01 naar $31,91, een 3.391 keer hogere prijs maar liefst in minder dan twee jaar. Latere bullmarkten duurden langer, maar waren kleiner in omvang, met consistent een ongeveer 80% exponentieel verval.

De bullrun naar recordhoogtes boven $73.000 in maart markeerde een stijging van 79,1% vanaf de dieptepunten van de bearmarkt van $15.473 bereikt na de ineenstorting van de crypto-exchange FTX in november 2022. Dus, als de theorie van exponentieel verval een leidraad is, kan de bullmarkt voorbij zijn.

Kritiek

Brandt ontvangt echter de nodige kritiek en diverse bitcoinanalisten proberen de conclusie van Brandt te weerleggen. In een latere tweet nuanceert hij meteen weer zijn model door te zeggen dat de kans 25% van slagen heeft. Hij zegt meer vertrouwen te hebben in zijn eerdere analyse waarbij de prijs mogelijk naar $200.000, de top van de huidige bullmarkt.

 


The post “Bitcoin bullmarkt is mogelijk voorbij”, waarschuwt Peter Brandt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.