Bitcoin Bull Michael Saylor Reageert op Bitcoin Dip: ‘Volatiliteit Is Vitaliteit!’

Tijdens de prijsdalingen van bitcoin van de afgelopen week, heeft Michael Saylor, de bitcoin voorstander en voorzitter van MicroStrategy, de aandacht getrokken met zijn optimistische kijk op de situatie. In een recente post op X stelde Saylor dat “volatiliteit vitaliteit is”. Hiermee suggereert hij dat de huidige schommelingen op de cryptomarkt een teken zijn van levendigheid.

Recente dalingen en groei van bitcoin

Bitcoin heeft inderdaad een aardige volatiliteit doorgemaakt na het bereiken van een recordhoogte van $73.797,68 vorige week. Sindsdien is het echter bijna 13% gedaald van zijn piek, aangezien de interesse in nieuw opkomende spot bitcoin exchange-traded funds afneemt.

Strategen bij JPMorgan Chase & Co. hebben aangegeven dat deze neerwaartse trend kan aanhouden. Op het moment van schrijven was de prijs van bitcoin met 5,12% gedaald in de afgelopen 24 uur tot $63.196. Ondanks deze recente dip heeft bitcoin nog steeds een grote groei doorgemaakt over het gehele jaar, met een toename van 120% in waarde.

MicroStrategy’s bitcoin bezit

Tijdens deze dalingen heeft MicroStrategy, onder leiding van Saylor, zijn bitcoin bezit verder uitgebreid. Het bedrijf heeft onlangs zijn tweede aankoop van meerdere miljoenen dollars aan bitcoin in korte tijd voltooid. Hierdoor is het totale eigendom op meer dan 1% van alle bitcoin die ooit zullen bestaan uitgekomen.

Saylor, die in 2020 begon te investeren in bitcoin als een hedge tegen inflatie en een alternatief voor contant geld, heeft het bedrijf geleid naar het bezit van 214.246 BTC. Met een totale voorraad van bitcoin vastgesteld op 21 miljoen, waarvan ongeveer 19,7 miljoen al zijn uitgegeven, is het aandeel van MicroStrategy bijzonder groot.

Bovendien is MicroStrategy bijzonder actief geweest op de bitcoin markt in 2024, met ongeveer een kwart van de aankopen die dit jaar plaatsvonden. Deze recente aankopen werden gedaan tegen een gemiddelde prijs van $67.382, wat meer dan het dubbele is van de gemiddelde prijs van $35.160 voor het gehele bitcoin bezit van het bedrijf.


The post Bitcoin Bull Michael Saylor Reageert op Bitcoin Dip: ‘Volatiliteit Is Vitaliteit!’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.