Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal verlegt de analist zijn focus naar de whales, die dankzij de recente stijgingen van bitcoin enorme koerswinsten boekten. Vooral de “nieuwe whales” doen het volgens Ki Young Ju fantastisch dankzij hun “gelukkige” instapmoment.

Miljardenwinst voor bitcoin whales

“Bitcoin newbie whales bereikten een all-time high van 7,3 miljard dollar aan ongerealiseerde winsten; een ongeëvenaard resultaat”, aldus een zeer optimistische Ki Young Ju.

De bovenstaande grafiek van de analist toont de enorme explosie van de winsten van deze whales. Dat zijn bedragen waar de gemiddelde investeerder alleen maar van kan dromen, al realiseert bitcoin de afgelopen weken natuurlijk voor iedereen droomrendementen. Ook de oudere whales profiteren van de koersstijgingen van de digitale munt, maar hun ongerealiseerde winst van 40 miljard dollar ligt nog altijd onder de 2021 piek van 145 miljard dollar.

Wat dat betreft lijkt het voor hen nog geen tijd om te verkopen en hun winsten te realiseren. Dat zullen ze mogelijk pas doen als de ongerealiseerde winsten boven die van de piek van 2021 uitstijgen.

Op dit moment is de ongerealiseerde winst van ~40 miljard dollar nog niet eens voldoende om de piek van 2017 te overschrijden.

Wat is een beginnende whale?

Een “pasgeboren” whale kwalificeert Ki Young Ju als een wallet die zijn of haar bitcoin 155 dagen of minder in bezit heeft. Om als whale te kwalificeren moeten er echter wel meer dan 1.000 bitcoin in de wallet zitten.

Tegen de huidige koersen is daar een bedrag van 57 miljoen dollar voor nodig. De titel van whale is dus niet voor iedereen weggelegd, maar een mens mag natuurlijk dromen.

Verder is het belangrijk dat de wallet in kwestie niet verbonden is met beursplatformen of miners. Zeker in het geval van beurzen zijn die munten immers niet gekocht voor het platform zelf, maar gaat het om bitcoin die voor klanten worden aangehouden.

Wat miners betreft is dat natuurlijk anders, die zouden in principe hun mining-business kunnen runnen met als doel om zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen.


The post Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.