Bitcoin (BTC) whale verkoopt na 14 jaar zijn bitcoins, en maakt tientallen miljoenen dollars winst

Een bitcoin whale die veertien jaar op zijn bitcoins heeft gezeten, verkoopt deze op het hoogtepunt bij Coinbase. Het gaat om 1.000 bitcoins die hij in 2010 tijdens het “Satoshi-tijdperk” heeft gedolven. Deze heeft hij afgelopen week ingewisseld voor circa $67 miljoen. Feitelijk is dat pure winst, want de prijs van 1 bitcoin was in 2010 ongeveer 28 dollarcent.

Bitcoin whale plots actief

Het moment van de verkoop is saillant, zo blijkt uit gegevens van crypto-analysedienst Spot On Chain. De beweging van de whale naar Coinbase kwam op het moment dat BTC bijna zijn nieuwe all-time high had neergezet. Het is één van de redenen waarom de prijs corrigeerde na de nieuwe all-time high van $69.210. Want na het bereiken van het record daalde munt weer onder de $60.000 voordat het huidige herstel zich aandiende. 

Volatiele markt

Bitcoin is momenteel $67.000 waard, na een stijging van meer dan 4,8% in de afgelopen 24 uur. Een deel van de marktvolatiliteit van de afgelopen weken is toe te schrijven aan onlangs gelanceerde Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in Amerika. Want naar deze investeringsvehikels is de afgelopen maanden $7,9 miljard ingestroomd. De Bitcoin Volatility Index (DVOL) van Deribit, een maatstaf voor de impliciete volatiliteit van bitcoinopties over 30 dagen, gestegen naar het hoogste punt in 16 maanden.

De index is in slechts één maand tijd gestegen van 41% op jaarbasis naar 76% en bereikte het hoogste niveau sinds november 2022. Dat is goed nieuws voor BTC-houders die inkomsten willen genereren uit de optiemarkt. De algehele handelsactiviteit van Deribit is enorm gestegen, naast de stijging van 58% van Bitcoin dit jaar. De totale fictieve open rente voor cryptofutures en opties op Deribit heeft een nieuwe piek van $32 miljard bereikt, waarbij de optiemarkt bijna $30 miljard aan dit cijfer bijdraagt.


The post Bitcoin (BTC) whale verkoopt na 14 jaar zijn bitcoins, en maakt tientallen miljoenen dollars winst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.