Bitcoin (BTC) prijs stijgt boven $67.000 nu Fed-rente gelijk blijft

Bitcoin zit weer in de lift na de forse correctie afgelopen week. Op moment van schrijven ligt de koers weer boven de $67.000, een stijging in dubbele cijfers de afgelopen 24 uur. Dat de centrale bank van Amerika, de Federal Reserve (Fed), de rente niet verhoogt, is nieuwe brandstof voor de cryptomunt.

Bitcoin prijs stijgt 12%

De bulls leven op met een prijs die 12% hoger ligt dan 24 uur geleden. Aanleiding is de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC), waarin is besloten om de huidige renteniveaus te behouden. Volgens Fed-voorzitter Jerome Powell is het “gepast” om later in het jaar renteverlagingen door te voeren. “Renteverlagingen zijn nog niet nodig totdat er meer vertrouwen is dat de inflatie duurzaam richting twee procent beweegt,” zo staat in het persbericht te lezen.

De koers schoot van $60.760 naar $68.249 op de Bitstamp grafiek en maakt daarmee de eerdere verliezen ongedaan. Dat is goed zichtbaar in de grafiek die analist Matthew Hyland deelt op X. In een andere tweet laat hij zien dat de RSI ook relatief laag staat, een teken dat de markt niet oververhit is.

Het doel van vandaag is om boven de $65.300 te blijven, zegt analist en handelaar Jelle op X. Zodra dat gebeurt, kan een vergelijkbare cyclus zoals in 2021 gebeuren.

De verliezers van de dag zijn de handelaren die een shortpositie hadden. Volgens data van Coinglass is er tientallen miljoenen dollars in rook opgegaan.

Bitcoin ETFs zien derde dag van uitstromen

Tegelijkertijd is er sprake van uitstroom bij Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Volgens cijfers van het Britse investeringsbedrijf Farside zijn het voornamelijk miljoenen dollars die uit Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) vloeien, terwijl er wel geld vloeide naar andere bitcoinfondsen. Analisten blijven optimistisch ondanks deze uitstroom.

 

Volgens Samson Mow, CEO van cryptobedrijf JAN3, gaan we vanzelf weer een netto instroom zien bij de ETF-fondsen.


The post Bitcoin (BTC) prijs stijgt boven $67.000 nu Fed-rente gelijk blijft appeared first on Bitcoinmagazine.nl.