Bitcoin Blunder in El Salvador: Hoe de Crypto Droom van een Heel Land Toch Niet Werkt

El Salvador, dat Bitcoin heel erg steunt, ziet dat de mensen er niet zo enthousiast over zijn. Ondanks dat het als eerste land Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaarde en agressieve promotie voerde onder president Nayib Bukele, heeft de Salvadoraanse bevolking Bitcoin nog niet bepaald gebruikt.

Het gebruik van Bitcoin in El Salvador

In 2023 daalde het gebruik van Bitcoin voor het versturen van geld naar familieleden flink. Officiële gegevens van de Centrale Bank van El Salvador onthulden dat het totale bedrag aan cryptocurrency overmakingen daalde tot slechts $82,93 miljoen, van $116,4 miljoen in 2022. Dat is opvallend, want normaal gesproken sturen mensen steeds meer geld naar hun familie op deze manier. Maar slechts 1% van al dit geld werd in 2023 met Bitcoin verstuurd.

Uit een onderzoek bleek dat 88% van de mensen in El Salvador in 2023 geen Bitcoin gebruikte. De regering van president Bukele probeert Bitcoin populair te maken en werkt samen met bekende mensen uit de Bitcoin wereld. Maar hoe ze dat doen en hoeveel Bitcoin de regering heeft, is niet duidelijk. Dit zorgt voor vragen over hoe open en eerlijk ze zijn over hun Bitcoin plannen.

Het bestuur van Bukele

De manier waarop president Bukele het land bestuurt, zorgt ook voor zorgen. Hij blijft langer president dan mag en heeft een noodtoestand afgekondigd om criminaliteit te bestrijden. Dit alles maakt dat mensen zich zorgen maken over hoe hij het land bestuurt.

Ondanks de pogingen van de regering, gebruiken de mensen in El Salvador nog steeds vooral gewone manieren om geld naar hun familie te sturen. Dit laat zien dat Bitcoin nog niet echt de manier heeft veranderd waarop mensen geld overmaken.

El Salvador is vrij uniek in hoe enthousiast het is over Bitcoin. Andere landen die het probeerden, zoals de Centraal-Afrikaanse Republiek, hadden niet veel succes. Ook in Venezuela, waar ze cryptocurrency ook legaal maakten, gebruiken mensen het steeds minder.


The post Bitcoin Blunder in El Salvador: Hoe de Crypto Droom van een Heel Land Toch Niet Werkt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.