“Bitcoin betreedt markt van 84.000 miljard dollar, BTC adoptie is bizar”

Bitcoin wordt alleen maar groter en groter. Galaxy Digital topman Mike Novogratz gelooft dat bitcoin een kapitaalmarkt van 84 biljoen dollar betreedt. Dit is mogelijk na de goedkeuring van Bitcoin spotmarkt exchange-traded funds (ETFs).

Markt van $84.000.000.000.000

Op het Bitcoin Investor Day evenement in New York zegt de bitcoin miljardair dat hij een overweldigende toename in adoptie ziet door de lancering van de ETFs. Hij zegt ook dat de aanbieders van ETF’s zoals BlackRock vrij gemakkelijk hun BTC aan de man kunnen brengen aan de rijkdom die in handen is van Amerikaanse babyboomers. Volgens hem is dat samen ongeveer 84 biljoen dollar.

“Op dit moment is de adoptie enorm omdat we net toegang hebben gekregen tot een nieuwe markt. Dus hier zijn de cijfers: er is 84 biljoen dollar aan rijkdom – biljoen – in handen van Amerikaanse babyboomers. Babyboomers zijn over het algemeen 60 tot 80 jaar oud. Ze investeren over het algemeen via geregistreerde investeringsadviseurs. Je belt je broker bij Dean Witter of Morgan Stanley of AJ Edwards en zegt: ‘Hé, hoe staat het met mijn portefeuille? Zet hier een beetje in.’ Dat is het ETF-proces en het is net begonnen. En dus, vroege, grote adoptie, veel van de kleinere platform regionale brokers zijn al aan het kopen, maar veel van de grote platforms zoals Morgan Stanley, die verkopen nog niet. Ze gaan dat wel doen, ze bereiden zich voor. Je kunt het op hun platform kopen, maar hun verkopers verkopen het nog niet.

Eén ding dat ik over bitcoin heb geleerd: het wordt altijd verkocht, het wordt niet gekocht. Iemand gaat zitten en legt het je uit. Wat is het macroverhaal van Bitcoin? Het is relatief simpel: onze overheid kan zijn broek niet aanhouden en geeft te veel geld uit. Als je meer geld uitgeeft dan je binnenkrijgt, waardeer je je valuta af.”

Op het moment van schrijven is de nationale schuld van de VS 34,578 biljoen dollar. Zie hieronder het interview dat Mike Novogratz met Anthony Pompliano had.

Partijen zoals BlackRock en Fidelity beschikken over tientallen duizenden bitcoins op hun balans. Daarnaast is iemand als Larry Fink, de CEO van BlackRock, zeer bullish over de toekomst van de bitcoinmarkt. Ook bij Bitwise, een andere ETF-aanbieder, zien ze glorieuze tijden naderen. Of dat allemaal uitkomt, bepaalt de markt. En niemand kan de markt precies voorspellen.


The post “Bitcoin betreedt markt van 84.000 miljard dollar, BTC adoptie is bizar” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.