Bitcoin betaling verstuurd met $3 miljoen aan transactiekosten, een record!

Whale Alert is een platform dat bijzondere bitcointransacties in de gaten houdt. Zo ook vandaag viel er weer wat bijzonders op.

Een onbekende bitcoiner verstuurde 139,42 bitcoin van een adres dat begint met “bc1qn”, naar een ander adres dat begint met “bc1qyf”. Op zich is dat niets bijzonders, behalve dat er enorm veel aan transcatiekosten werden betaald.

Het ging om maar liefst 83 BTC ter waarde van $3,14 miljoen. Volgens mempool.space is dat een gigantisch bedrag, gezien de fee-rate voor deze transactie op 16 miljoen sats per vbyte stond ingesteld. Dat is maar liefst 119.980 keer te veel, gezien je momenteel met veel minder sats/vbyte ook in de blockchain kunt komen.

Het is het allergrootste dollarbedrag dat er ooit is betaald voor een transactie. Het vorige record stond op $510.000 toen Paxos een fout maakte namens PayPal. Zij kregen dit geld uiteindelijk terug van de mining pool. Er is wel eens 291 BTC verstuurd als fee, maar toen was de dollarwaarde nog een stuk minder.

De gelukkige miner van deze $3,14 miljoen is AntPool. Ter vergelijking: normaal gesproken verdient een miner per block vandaag zo’n $60.000, naast de block subsidie van 6,25 BTC.

 


The post Bitcoin betaling verstuurd met $3 miljoen aan transactiekosten, een record! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.