Bitcoin bereikt mijlpaal van 1 miljard transacties

De Bitcoin blockchain is er 15 jaar na zijn lancering in geslaagd om 1 miljard transacties te verwerken. Daarmee komt de digitale munt op een gemiddelde van 178.475 transacties per dag in de 5.603 dagen die het nu bestaat.

Volgens het dashboard van Clark Moody werd deze mijlpaal met blok 842.241 bereikt.

15 jaar, 4 maanden en 4 dagen

Om precies te zijn werd deze mijlpaal 15 jaar, 4 maanden en 4 dagen nadat Satoshi Nakamoto de blockchain lanceerde bereikt.

Waarschijnlijk had de bedenker van Bitcoin ook niet durven dromen dat zijn creatie 15 jaar na dato nog zo populair zou zijn. Wat het verhaal misschien nog specialer maakt is dat Satoshi sinds 2011 al niets meer van zich heeft laten horen.

Hij verliet het project heel vroeg en niemand weet eigenlijk hoe het nu met hem/haar/hen gaat. De identiteit van Satoshi Nakamoto is nog altijd onbekend en de kans is aanwezig dat de bedenker van Bitcoin helemaal niet meer onder ons is.

Er bestaat echter een kans dat er iemand op aarde anoniem rondloopt als de bedenker van de meest succesvolle financiële asset van de afgelopen 15 jaar. De verdwijning van Satoshi Nakamoto is misschien wel het grootste internet-mysterie uit de geschiedenis.

Het Lightning Network telt niet mee

Uiteraard tellen transacties op het Lightning Network van Bitcoin niet mee voor het bereiken van deze mijlpaal. River schat bijvoorbeeld dat Bitcoin in augustus 2023 alleen al 6,3 miljoen transacties verwerkte op het Lightning Network.

Dat suggereert dat er bij elkaar misschien ook ruim 100 miljoen transacties plaatsvonden op Lightning, het netwerk dat sinds januari 2018 bestaat.

Het aantal dagelijkse transacties op Bitcoin zelf schoot omhoog rond de vierjaarlijkse halving. Op 23 april werd namelijk het recordaantal van 926.000 transacties verwerkt op de blockchain van bitcoin.

Veel van deze transacties kwamen op naam van het nieuwe Runes Protocol, een nieuwe tokenstandaard die met de halving werd gelanceerd op Bitcoin. Sindsdien is het dagelijkse aantal transacties afgekoeld naar ongeveer 660.000 stuks per dag.


The post Bitcoin bereikt mijlpaal van 1 miljard transacties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.