Bitcoin bereikt all-time high op statistiek die zeer bullish is

Het lijkt erop dat bitcoiners allesbehalve van plan zijn om hun investeringen op korte termijn te verkopen. Ruim 70 procent van alle bitcoin staat namelijk al één jaar of langer op hetzelfde adres en dat lijkt een prachtig bullish fundament te vormen voor eventuele koersstijgingen na de halving van april 2024.

Kunnen we ons op basis van deze statistiek gaan opmaken voor een nieuwe bullrun van bitcoin?

Komt er een nieuwe bullrun aan?

Het lijkt wat voorbarig om op basis van deze grafiek te stellen dat er een nieuwe bullrun aankomt. In principe is er natuurlijk ook vraag naar bitcoin nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Het feit dat 70 procent van alle bitcoin al ruim 365 dagen op hetzelfde adres staan zegt vooral dat het aanbod op de markt afneemt. Tenzij deze mensen natuurlijk en masse besluiten om hun bitcoin alsnog naar de beurzen te sturen voor een verkoop.

We kunnen op basis van dit soort statistieken dus niets met zekerheid zeggen of hier bepaalde conclusies aan verbinden.

Behalve dat het ons vertelt dat een grote groep bitcoiners overtuigd zijn van de toekomst van de digitale munt en niet zomaar afscheid willen nemen van hun investering.

Hogere koersen lokken verkopen uit

Volgens de analisten van Reflexivity Research moeten we gaan oppassen als de bitcoin koers straks explodeert. Dat zijn vaak de momenten, als bitcoin richting een nieuwe all-time high gaat, dat een deel van deze investeerders besluit om alsnog afscheid te nemen van hun bitcoin.

“Hoewel hogere koersen mensen uiteindelijk zullen overtuigen om te verkopen […], lijkt het erop dat bitcoiners niet van plan zijn om dat tegen deze koersen te doen”, zo schrijft Reflexivity Research in een notitie aan hun klanten.

Het is ook nog maar de vraag in hoeverre we straks nog iets met on-chain analyse kunnen als partijen als BlackRock hun Spot ETFs krijgen in de Verenigde Staten.

Dan verdwijnen die bitcoin immers in wallets waar ze misschien niet direct uit zullen verdwijnen, net zoals het lastig is om de activiteit op beursplatformen in kaart te brengen. In principe kunnen we met on-chain analyse alleen zien wat mensen op de blockchain doen.


The post Bitcoin bereikt all-time high op statistiek die zeer bullish is appeared first on Bitcoinmagazine.nl.