Bitcoin Bereidt Zich Voor op Doorbreken Weerstand rond $72K

Na de daling aan het begin van de week heeft de korte termijn support standgehouden. In de afgelopen 24 uur is de bitcoin koers weer met 2% gestegen. Kunnen we ons klaarmaken voor een nieuwe poging om de belangrijke weerstand rond $72.000 te doorbreken?

Gezien de recente ontwikkelingen is het zeker mogelijk dat we in de nieuwe handelsweek opnieuw een poging gaan doen om uit de grote, maandenlange prijsrange te breken. Hoe dit precies zit, lees je in deze nieuwe Bitcoin Update!

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

Het maken van goede analyses is heel anders dan de toekomst voorspellen. Onze analyses helpen je om goed voorbereid te zijn op toekomstige koersontwikkelingen. We proberen belangrijke prijsniveaus en (in)validatiemomenten vast te stellen. Dit helpt je om te bepalen wanneer er reden is tot zorg of juist niet. Zo kun je emoties terugdringen en met vertrouwen naar de grafieken kijken.

In de vorige update bespraken we het belang van de 200 MA’s in combinatie met het midden van de prijsrange op $66.250. Dit deden we in de context van de daling van 3,5% onder de titel: ‘Houdt Bitcoin Stand boven Belangrijke Support na 3.5% Daling’. Ondanks de recente daling van uiteindelijk ruim 5%, hebben we ons geen moment zorgen hoeven maken.

De daling werd nagenoeg exact door het midden van de prijsrange gestopt, zie wick bij de zwarte pijl in de grafiek. Daarna volgde er snel een bounce die de koers weer boven de MA’s bracht. Vervolgens zagen we de koers wat stuiteren rondom de MA’s, maar we zijn nooit onder het midden van de prijsrange uitgekomen.

Dit betekent dat we, net als afgelopen donderdag, r een nieuwe poging om de belangrijke weerstand aan de bovenkant van de prijsrange rond $72.000 te doorbreken nog altijd realistisch vinden.

Een eerste teken van zwakte zien we pas wanneer de koers onder de 200 MA’s en het midden van de prijsrange terechtkomt. Het verliezen van de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek is voor ons het invalidatiemoment. Op dat moment is een uitbraak uit de prijsrange op korte termijn niet langer waarschijnlijk en wordt een neerwaartse uitbraak ineens een stuk realistischer.

Zolang dit niet gebeurt, blijven we ons richten op de bovenkant van de range en laten we ons niet afleiden door koersschommelingen van enkele procenten in korte tijd.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

We analyseren kort de 4-uursgrafiek om een goed beeld te krijgen van de middellange termijn.

Recent zijn we, na ruim een maand, erin geslaagd om de 200 MA’s terug te winnen (zie gele cirkel rechts in de grafiek). De laatste keer dat we een vergelijkbare situatie zagen was eind januari 2024 (zie gele cirkel links in de grafiek).

Het terugwinnen van de MA’s leidde toen, na een korte pauze, tot voortzetting van de bullmarkt met een koersstijging van ruim 70% in de periode erna. Zolang de marktsituatie niet drastisch verandert en de trend niet sterk bearish doorbroken wordt, achten wij een opwaartse uitbraak uit de prijsrange boven $72.000 realistisch. Dit zou kunnen resulteren in een stijging van zomaar 70% in de periode daarna, wat opnieuw hervatting van de bullmarkt zou betekenen.

Wat we niet willen zien, is dat we opnieuw de 200 MA’s als trendsupport verliezen. In dat scenario wordt de kans op een bullish uitbraak op korte termijn zeer klein. Sterker nog, vanaf dat punt ligt het opnieuw testen van de onderkant van de prijsrange rond $60.500 voor de hand, en moeten we rekening houden met het reële risico van een neerwaartse uitbraak.

Zolang er op de 1-uursgrafiek geen serieuze tekenen van zwakte zijn en we boven de 200 MA’s (4 uur) blijven handelen, ligt een voortzetting van de bullmarkt het meest voor de hand. Dit zou ook een opwaartse uitbraak uit de maandenlange prijsrange van $60.500 – $72.500 betekenen.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!


The post Bitcoin Bereidt Zich Voor op Doorbreken Weerstand rond $72K appeared first on Bitcoinmagazine.nl.