Bitcoin beleggers negeren Silk Road-verkoop terwijl BTC-prijs stijgt naar $66.500

De bitcoin prijs is vandaag weer boven de $66.000 hersteld na een flinke correctie de afgelopen dagen. Dat de Amerikaanse overheid 2 miljard dollar aan BTC in beweging zet, heeft beleggers niet afgeschrikt, meldt Cointelegraph.

Bitcoin koersherstel

Maandag kwam in het nieuws dat de Amerikaanse overheid 30.000 bitcoins in beweging heeft gezet. Het gaat om omgerekend 2,1 miljard dollar aan bitcoin. De overheid heeft de in beslaggenomen bitcoins verplaatst en vervolgens 2.000 bitcoins verkocht. Het leidde tot onrust op de markt, maar al snel riepen handelaren op tot kalmte.

“In elke markt hebben we bullish en bearish verhalen,” schrijft de Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma MNTrading, op X. Hij is verheugd dat de overheid deze bitcoins weer naar de markt brengt.

 

Anderen nuanceren ook de grootte van de transactie. Ze verwijzen bijvoorbeeld naar de netto instroom naar Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Aanbieders moeten bitcoins inkopen om meer aandelen van hun fondsen te kunnen verkopen. Op 2 april sloeg de meter netto positief uit met ruim 40 miljoen dollar. Ook op 28 maart was er sprake van een netto instroom van 183 miljoen dollar, dat tezamen overschaduwt de verkoop van de Amerikaanse Silk Road munten. Zie hieronder de cijfers van het Britse analysebedrijf Farside.

Ook deze analist ziet dat de vraag naar ETF’s weer flink toenemen, wat een gunstig signaal is.

Houden spotkopers momentum?

In zijn laatste marktupdate hoopt het handelscollectief Skew dat spotkopers het momentum zouden behouden. “Mooie veeg van de dieptepunten & goede terugkoopreactie. Nu is er een vervolg van kopers nodig”, vertelt hij aan X-volgers over BTC/USD op het vieruurs tijdframe.

Nog optimistischer was de medehandelaar Jelle, die benadrukt dat de bulls de belangrijkste langetermijn weerstandszones al hebben overwonnen. Hij anticipeert op hogere prijzen de komende weken tot de halving op waarschijnlijk 20 april.

De eerder genoemde Van de Poppe zegt in een andere tweet: “Correcties zijn normaal; ze gebeuren. Je zult ze zien gebeuren in elke marktomstandigheid, onafhankelijk van welk verhaal dan ook.” Hij ziet het kopen vans dips als een kans.


The post Bitcoin beleggers negeren Silk Road-verkoop terwijl BTC-prijs stijgt naar $66.500 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.