Bitcoin Beleeft Nieuwe Duikvlucht: ETF’s in Vrije Val door Massale Uitstroom

Bitcoin daalde de afgelopen dag met meer dan 5%, terwijl spot ETF’s voor de vierde achtereenvolgende dag negatieve cijfers lieten zien. Dit kwam vooral door het verlaten van Grayscale’s GBTC. Over de afgelopen week daalde bitcoin met meer dan 8% na een daling onder de $63.000. BTC is 14% gedaald van zijn recordhoogte van $73.750 op 14 maart. Maar wat is de invloed van de bitcoin spot ETFs op deze prijsdalingen?

Grayscale’s btc ETF ziet grote verkoopdruk

James Seyffart van Bloomberg bevestigde dat Grayscale’s BTC ETF bijna de helft van zijn aandelen heeft verloren door verkooporders sinds de goedkeuring van spot BTC ETF’s op 11 januari. Seyffart was het eens met analist Eric Balchunas dat een deel van de liquidatie van GBTC kan worden toegeschreven aan Gemini en Genesis. De failliete crypto beurs FTX liquideerde ook $2 miljard aan Grayscale aandelen.

De uitstroom uit GBTC overschaduwde de instroom in acht andere producten. BlackRock’s BTC ETF trok meer dan $223 miljoen aan vraag, gevolgd door $12 miljoen die in het fonds van Bitwise werd gestoken. Gegevens toonden aan dat WisdomTree voor minstens de tweede keer geen instroom ontving.

Toch positieve kijk op bitcoin’s toekomst

Evgeny Filichkin, een investeringsadviseur bij neobank Keytom, voorspelt echter dat de bitcoin halvering, in combinatie met de vraag naar spot BTC ETF’s, een aanbodschok zal veroorzaken en waarschijnlijk een grote stijging zal uitlokken.

George van het CryptosRUs crypto YouTube kanaal deelt deze mening. In een video op YouTube benadrukte hij de invloed van Exchange-Traded Funds (ETF’s) op de bitcoin prijs. Hij gaf aan dat de afname in de uitstroom van Grayscale duidt op een verminderd aanbod, wat kan leiden tot een aanbodschok. De verwachting is dat de introductie van nieuwe ETF’s meer geld zal aantrekken, waardoor het aanbod verder krimpt. Als het aanbod van bitcoin afneemt, bestaat de kans dat de prijs verder zal stijgen in de toekomst.


The post Bitcoin Beleeft Nieuwe Duikvlucht: ETF’s in Vrije Val door Massale Uitstroom appeared first on Bitcoinmagazine.nl.