Bitcoin bedrijf wil naar Amsterdamse beurs

Het Amerikaanse Arkon Energy bereidt een beursnotering aan de Amsterdamse beurs voor. Dat melden diverse internationale cryptomedia dinsdag. Arkon Energy, een datacenter infrastructuur- en bitcoin mining bedrijf, wil eerst een fusie met BM3EAC Corp., een brievenbusfirma gevestigd op de Kaaimaneilanden.

Bitcoinbedrijf naar Amsterdamse beurs

De twee partijen zijn op 21 februari een exclusiviteitsperiode van 90 dagen overeengekomen om te werken aan een definitieve overeenkomst. Mocht de fusie doorgaan, dan zou Arkon, gevestigd in Hannibal, Ohio, het eerste bitcoin miningbedrijf zijn dat genoteerd is aan de Amsterdamse Euronext. Er is slechts één ander bedrijf op de London Stock Exchange – Argo Blockchain (ARB) – terwijl er meerdere genoteerd staan aan beurzen in Noord-Amerika.

Arkon heeft een gecombineerd operationeel vermogen van 117 megawatt in zijn twee datacenters in Hannibal en Hopedale in de Amerikaanse staat Ohio. Het heeft lopende contracten om meer locaties in de VS te ontwikkelen, wat zijn capaciteit met nog eens 190 MW kan verhogen.


The post Bitcoin bedrijf wil naar Amsterdamse beurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.