Bitcoin Balanceert tussen 1-Uurs Weerstand en 4-Uurs Support

In de afgelopen week heeft de bitcoin koers een daling van 7% doorgemaakt, waardoor de markt op scherp lijkt te staan. De huidige situatie op de 1-uursgrafiek toont een weerstand die de koers naar beneden duwt.  Terwijl op de 4-uursgrafiek belangrijke trendsupport voor nu stand weet te houden. Deze dynamiek stelt ons voor een raadsel: welke van deze twee zal uiteindelijk breken en de nieuwe richting voor de komende periode bepalen?

In deze update bespreken we belangrijke prijsniveaus die in de komende handelsweek van belang zullen zijn. Met een nauwkeurige blik op zowel kortere als langere tijdsbestekken, proberen we te anticiperen op mogelijke bewegingen die de middellange termijn zullen vormgeven.

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Een week geleden heeft Bitcoin een belangrijke verandering ondergaan door onder de 200 MA’s te zakken. Voor het eerst in bijna een maand tijd handelen we niet meer boven trendsupport maar eronder.

Het verliezen van de 200 MA’s heeft als een duidelijk signaal gediend dat voorzichtigheid voor de korte termijn  geboden is. In eerdere updates benadrukten we dat zolang Bitcoin er niet in slaagt de MA’s terug te winnen, er weinig reden is om op korte termijn al te optimistisch te zijn.

Verder neigt de trend van deze MA’s verder naar beneden, wat de huidige neerwaartse tendens op korte termijn bevestigt. Dit versterkt de mogelijkheid dat ze de komende dagen zelfs nog verder naar beneden kunnen afdalen, mogelijk richting het gebied rond $63.000.

Het supportgebied rond $63.000 is recentelijk getest en heeft tot nu toe standgehouden. Toch, hoe vaker dit niveau getest wordt, des te groter de kans dat we een doorbraak naar beneden gaan krijgen, met een potentiële daling naar $60.000 als gevolg.

Aan de positieve kant, het terugwinnen van de 200 MA’s zou een eerste teken van kracht zijn. Mocht Bitcoin er vervolgens ook in slagen om het gebied rond $69.000 te overtreffen, dan opent dat de deur naar verdere stijgingen, op jacht naar nieuwe hoogtepunten.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We weten nu dat de trend op de 1-uursgrafiek, aangeduid door de 200 MA’s, de koers naar beneden drukt. Dit nodigt uit om te onderzoeken wat dit betekent voor een wat hoger tijdsbestek, namelijk de 4-uursgrafiek.

Op dit hogere tijdsbestek blijken de 200 MA’s nog steeds een cruciale rol te spelen als steun voor de middellange termijn uptrend. In de afgelopen week hebben deze MA’s tweemaal een test ondergaan, waarbij ze, samen met het prijsniveau rond $63K, standhielden.

De koersbewegingen van de laatste tijd lijken zich te ontwikkelen tot een spanning tussen twee belangrijke factoren: aan de ene kant de situatie op het hogere tijdsbestek (4 uur support) en aan de andere kant de ontwikkelingen op het kortere tijdsbestek (1 uur weerstand). De richting waarin deze consolidatie uiteindelijk breekt, zal waarschijnlijk de koers voor de middellange termijn bepalen.

Het doorbreken van de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek, samen met het verlies van het steunniveau tussen $59K en $60K, zou wijzen op een aanzienlijk sterker bearish scenario. In zo’n geval verschuiven we onze aandacht naar het volgende belangrijke supportgebied rond $50K.

Wat er nodig is voor een aanzienlijk positiever scenario hebben we reeds besproken bij de 1-uursgrafiek. We hebben nu in ieder geval twee belangrijke markers kunnen vaststellen op een laag en hoger tijdsbestek. Deze bieden ons houvast voor de richting die we in de nieuwe handelsweek op zullen gaan.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos

 


The post Bitcoin Balanceert tussen 1-Uurs Weerstand en 4-Uurs Support appeared first on Bitcoinmagazine.nl.