Bitcoin-aandelen op Coinbase bereiken het laagste niveau sinds 2015, nu whales $1 miljard BTC opnemen

Er is een verschuiving gaande op de bitcoinmarkt. Marktspelers nemen een significant aantal bitcoin op bij beurzen zoals Coinbase. Een paar gebruikers op X denken dat de beweging duidt op een aanbodschok voorafgaand aan de halvering. Terwijl anderen erop wijzen dat whales alleen maar BTC naar over-the-counter-bureaus of andere bewaarders verplaatsen.

Heel weinig bitcoin op Coinbase

Bitcoin op Coinbase hebben het laagste niveau in negen jaar bereikt, omdat marktspelers een aanzienlijk deel van hun bezit van de beurs halen. Volgens een CryptoQuant-rapport hebben whales dit weekend 18.000 Bitcoin ter waarde van bijna $1 miljard van Coinbase verplaatst. Sommige transacties hebben een waarde van $45 miljoen tot zelfs $171 miljoen.

Het openbare orderboek van Coinbase bevat nu ongeveer 394.000 BTC, wat naar schatting een waarde van $20,5 miljard heeft. Whales die hun BTC-aandelen weghalen van gecentraliseerde beurzen worden als een bullish teken beschouwd. Want dit betekent dat er minder bitcoin beschikbaar is voor verkoop. Gebruikers op sociale media zijn momenteel echter verdeeld over de aard van de overdracht. Sommigen geloven dat deze fondsen naar wallets zijn verplaatst in afwachting van een prijsstijging. Waarbij de supply van nieuwe bitcoin over slechts twee maanden gaat halveren, en dat kan een ‘aanbodschok’ veroorzaken.

Terwijl een paar anderen geloven dat de verplaatste fondsen zijn te gebruiken voor liquiditeit voor over-the-counter (OTC) transacties. Een paar anderen zeggen dat deze bitcoin mogelijk naar een andere bewaarder gaat. Bovendien zijn dit volgens hen voornamelijk transacties van beurzen. 

Bij elke halveringscyclus van bitcoin gaat de hoeveelheid nieuwe BTC die op de markt doormidden. Daardoor ontstaat er een tekort aan aanbod naarmate de vraag groeit. De volgende BTC-halvering staat gepland voor april en zal naar schatting plaatsvinden op een blokhoogte van 740.000. De blokbeloning voor elk blok dat door mijnwerkers is gedolven, wordt verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Halvering

De laatste halvering komt ook te midden van een enorme institutionele vraag, waarbij in januari maar liefst elf Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn goedgekeurd. Momenteel wordt er dagelijks ongeveer 900 BTC gedolven, terwijl de dagelijkse netto instroom van Bitcoin ETF ongeveer een half miljard of ongeveer 9.650 BTC bedraagt, ondanks dat Grayscale een dagelijkse uitstroom van bijna $100 miljoen registreert. Na de halvering in april zal de dagelijkse hoeveelheid geproduceerde BTC worden teruggebracht tot ongeveer 450 BTC, terwijl de institutionele vraag blijft stijgen.

Deze enorme kloof tussen vraag en aanbod is historisch gezien bullish gebleken voor de bitcoin-prijs, aangezien BTC binnen een jaar na de halvering van de BTC naar nieuwe recordhoogtes is gestegen. De bitcoin-prijs wordt momenteel verhandeld op meer dan $52.000, het hoogste sinds december 2021 en slechts 25% lager dan het hoogste punt ooit van ongeveer $69.000.


The post Bitcoin-aandelen op Coinbase bereiken het laagste niveau sinds 2015, nu whales $1 miljard BTC opnemen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.