Bit Origin haalt bijna $25 miljoen op voor mining farm

Bitcoin mining bedrijf Bit Origin heeft een investering van $6,74 miljoen veiliggesteld. Ze gaan het geld gebruiken om een nieuwe mining farm te bouwen in Cheyenne, een stad met 60.000 inwoners in de Amerikaanse staat Wyoming.

Het datacenter moet maar liefst 25 megawatt (MW) gaan gebruiken om tussen de 4.480 en 8.400 bitcoin mining rigs aan het werk te zetten,

Tegen het einde van 2023 wordt een groot deel van het kapitaal al ingezet. Bit Origin, dat onder de ticker BTOG is genoteerd aan de Nasdaq, maakt bekend dat het een effectenverkoop heeft voltooid met ATW Digital Asset Opportunities. Zij gaan $24,74 miljoen aan converteerbare obligaties te verkopen.

Het eerste deel van $6,74 miljoen zal worden gebruikt om de eerder genoemde nieuwe 25 MW mining farm te bouwen. Naar schatting is de datacenter dan in het tweede kwartaal van volgend jaar en hopen ze in de tweede helft van het jaar “substantiële inkomsten en cashflow” te genereren.

Klein detail is wel: in april zal de block subsidie halveren, waardoor (als de transactiekosten niet te veel stijgen) bitcoinbedrijven minder omzet zullen draaien. Anderzijds maakt een stijgende bitcoinprijs weer veel goed.


The post Bit Origin haalt bijna $25 miljoen op voor mining farm appeared first on Bitcoinmagazine.nl.