Binance verbod in Filippijnen zorgt voor gemengde reacties

In een recente ontwikkeling heeft de Filippijnse Securities and Exchange Commission (SEC) een verbod ingesteld op Binance, wat gemengde reacties heeft veroorzaakt in de cryptogemeenschap. Handelaren worstelen nu met een veranderde dynamiek in het handelslandschap, gekenmerkt door hogere vergoedingen en een kleiner aanbod van beschikbare tokens.

Regelgevende actie ontvouwt zich

Het verbod, aangekondigd op 14 december, volgde op het verzuim van Binance om zich te registreren in de Filippijnen en te voldoen aan de regelgevende normen, zoals aangegeven door Kelvin Lee van de SEC. 

Deze stap culmineerde in de instructies van de National Telecommunication Commission (NTC) aan lokale internet service providers om de toegang tot de beurs te blokkeren op 25 maart. Vervolgens gaf de SEC op 23 april techgiganten Apple en Google opdracht om de Binance app van hun platforms te verwijderen.

Nu het verbod volledig van kracht is, hebben insiders uit de sector hun visie gedeeld over de gevolgen voor de Filippijnse cryptoruimte. Ethan Rose, CEO van Pouch, een lokale facilitator van Bitcoin-betalingen, ziet het verbod als een bescherming tegen potentiële bedreigingen, waarbij hij de juridische verwikkelingen van de voormalige Binance CEO Changpeng Zhao aanhaalt. 

Belang van regelgeving

Arlone Polo Abello, CEO van Global Miranda Miner Group, de acties van de SEC als een afstemming op wereldwijde reguleringsnormen. Abello merkt op dat er een groeiende consensus is onder handelaren over de noodzaak voor beurzen om zich te houden aan registratievereisten voor operationele legitimiteit.

Jay Ricky Villarante, CEO van Moneybees, benadrukt ook het belang van naleving van regelgeving en toezicht. Villarante onderstreept de rol van het verbod in het bevorderen van duidelijkheid binnen het regelgevingslandschap en benadrukt de voordelen op lange termijn voor de duurzaamheid van de markt.

Blijvende problemen voor Binance

Naast het verbod van de Filippijnse SEC heeft Binance te maken gehad met voortdurende onderzoeken en juridische uitdagingen in verschillende rechtsgebieden wereldwijd. Recente gevallen zijn onderzoeken door autoriteiten in Canada, Nigeria, Kenia en meer. 

Deze uitdagingen hebben geleid tot toenemende druk op Binance om de maatregelen voor naleving van de regelgeving te verbeteren en de zorgen van regelgevende instanties en marktdeelnemers weg te nemen. 

De toename van rechtszaken en regelgevende acties tegen Binance benadrukt de complexiteit van het opereren op de wereldwijde cryptocurrency markt. Het onderstreept de noodzaak voor exchanges om effectief door regelgevende kaders te navigeren om levensvatbaarheid en legitimiteit op de lange termijn te garanderen.


The post Binance verbod in Filippijnen zorgt voor gemengde reacties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.