Binance.US is ‘geïmplodeerd’ door ontslagen en omzetdip na SEC-rechtszaak

De rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission tegen Binance.US in juni heeft diepe sporen achtergelaten. Het bedrijf was gedwongen om ruim 200 werknemers te ontslaan, of tweederde van zijn personeelsbestand. Reden is een daling van 75% in omzet, zo meldt The Block op basis van een openbaar document en quotes van operationeel directeur Christopher Blodgett van Binance US.

Binance US implodeert

“Onze handelsvolumes en bedrijf in het algemeen zijn geïmplodeerd,” zegt Blodgett tijdens een verklaring in december die dinsdag is vrijgegeven. Hij merkt ook op dat er “geen werkelijke misstanden” zijn bij Binance.US.

In het gerechtelijk document zegt Blodgett dat ongeveer $1 miljard aan crypto- en fiat-activa het platform onmiddellijk verliet na het tijdelijke gerechtelijk bevel van de SEC. Dat had een omzetdaling van meer dan 75% in de daaropvolgende periode tot gevolg. Naast de korte-termijn gevolgen beweert de Binance-executive dat het bedrijf worstelt met het verlies van vertrouwen van klanten, naast juridische en accountantskosten.

Blodgett zegt ook dat Binance.US zijn fiat ‘on ramps’ heeft verloren omdat het afscheid nam van bankpartners en dat het moeite had om nieuwe partners te vinden. “En wie kan het ze kwalijk nemen? Want zodra bekend wordt dat ze met Binance.US samenwerken, kunnen ze redelijkerwijs een nare dagvaarding van de SEC verwachten,” zegt de Binance-executive.

In juni 2023 diende de SEC een rechtszaak in tegen Binance, Binance.US en de oprichter Changpeng Zhao voor verschillende aanklachten, waaronder schendingen van effectenwetten. Zhao bekende later schuld aan schendingen van de Bank Secrecy Act en trad af als CEO van Binance en voorzitter van de raad van bestuur van Binance.US.


The post Binance.US is ‘geïmplodeerd’ door ontslagen en omzetdip na SEC-rechtszaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.