“Binance topman wil opstappen in miljardendeal met Justitie”

De CEO van Binance is volgens The Wall Street Journal van plan om op te stappen. De baas van de grootste cryptobeurs van de wereld wil volgens het nieuwsmedium aftreden en schuld bekennen aan het overtreden van Amerikaanse anti-witwasvereisten.

Binance sluit daarmee een deal met de overheid om te kunnen blijven opereren, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak.

‘CZ stapt op bij Binance’

Changpeng Zhao zal dinsdagmiddag voor de federale rechtbank van Seattle verschijnen en zijn pleidooi houden. Binance zal volgens The Wall Street Journal ook schuldig pleiten aan een strafrechtelijke aanklacht en ermee instemmen om een boete te betalen van in totaal $4,3 miljard. Hier vallen ook bedragen van de civiele aanklachten van toezichthouders onder.

De deal zou een einde maken aan langlopende onderzoeken naar Binance. Zhao richtte het bedrijf in 2017 op en binnen no-time groeide de exchange tot een van de grootste cryptobeurzen van de wereld.

Nadat FTX (door toedoen van Binance) vorig jaar al instortte, heeft Binance het ook al geruime tijd erg zwaar nadat ze werden aangeklaagd. Volumes daalden en een deel van het marktaandeel (op de spotmarkt) verdampte. Door de miljardendeal kan de beurs in ieder geval haar activiteiten wel blijven doorzetten.

Door de deal zou Zhao zijn meerderheidsbelang in Binance wel kunnen behouden, hoewel hij geen uitvoerende rol bij het bedrijf kan vervullen. Hij zou op een later tijdstip worden veroordeeld. De afgelopen maanden lieten veel (andere) leidinggevenden de beurs al achter zich.

Het ministerie van Justitie geeft verder nog geen commentaar over deze zaak.


The post “Binance topman wil opstappen in miljardendeal met Justitie” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.