Binance stopt met de ondersteuning van BUSD stablecoin in december

Binance heeft aangekondigd dat het de ondersteuning van BUSD per 15 december stopzet, nadat de uitgever van de stablecoin, Paxos, eerder dit jaar is opgedragen te stoppen met het aanmaken van de token.

Stopzetten BUSD stablecoin

De cryptobeurs had in augustus aangekondigd dat het van plan was om de ondersteuning voor de BUSD stablecoin “geleidelijk” af te bouwen tegen februari 2024. Op dat moment drong het er bij klanten op aan over te stappen naar een andere stablecoin genaamd FDUSD. Gebruikers kunnen nog steeds de conversie uitvoeren zonder kosten, volgens Binance.

“Paxos heeft verklaard dat BUSD ondersteund zal blijven door Paxos en inwisselbaar zal zijn tot ten minste februari 2024,” zegt Binance in een blogpost.

In februari van dit jaar heeft het New York Department of Financial Services geëist van Paxos te stoppen met het uitgeven van BUSD, of Binance USD.

Gedurende dit jaar zijn de Amerikaanse autoriteiten steeds agressiever opgetreden tegen cryptobedrijven, waaronder Binance. De beurs stemde er onlangs mee in om meer dan $4 miljard aan boetes te betalen, terwijl CEO Changpeng Zhao opstapte als CEO nadat hij schuldig pleitte aan opzettelijke schending van de Bank Secrecy Act.

BUSD is een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, gelanceerd in 2019 door Binance en Paxos. Op een gegeven moment stond de token op de derde plaats als de grootste stablecoin op de markt met een totale voorraad van meer dan $16 miljard. Paxos heeft onlangs aangekondigd dat het een door de USD ondersteunde stablecoin genaamd PYUSD zal uitgeven voor de traditionele fintech PayPal.

 


The post Binance stopt met de ondersteuning van BUSD stablecoin in december appeared first on Bitcoinmagazine.nl.