Binance start onderzoek naar handelen met voorkennis door geruchten rondom BOME-token

Cryptobeurs Binance heeft een beloningsprogramma gelanceerd waarbij mensen tussen de $100.000 en $5 miljoen kunnen verdienen door informatie aan te leveren over mogelijke handel met voorkennis of corruptie binnen het platform. Dit initiatief komt te midden van controverses rond de recente aankoop van 314 miljoen Book of Meme (BOME) tokens door een crypto-whale, net voordat het op Binance werd genoteerd.

De op Solana-gebaseerde memecoin BOME werd op 16 maart door Binance genoteerd en was beschikbaar voor handel tegen Bitcoin, Tether, First Digital USD en de Turkse lira. Voorafgaand aan deze notering kocht een individu de tokens voor een gemiddelde prijs van $0.0074 via Raydium, een (in naam) gedecentraliseerde beurs. Die stap trok de aandacht trok nadat de prijs steeg naar $0.026, waardoor de waarde van de tokens toenam tot ongeveer $8 miljoen.

Speculatie over BOME en Binance

Deze transactie veroorzaakte een golf van speculaties binnen de community, waarbij sommigen suggereren dat dit wellicht een geval van handel met voorkennis betrof. Binance reageerde door een onderzoek te starten naar de beschuldigingen en verzekerde dat de persoon in kwestie geen connecties had met het bedrijf.

Binance moedigt iedereen aan om verdachte activiteiten te melden, belovend om de anonimiteit van de informant te waarborgen en de resultaten van hun onderzoeken publiek te maken.

De beloningsstructuur voor het rapporteren van mogelijk ongeoorloofde activiteiten is niet uniek voor Binance; andere platforms hebben vergelijkbare programma’s om de veiligheid en eerlijkheid te verbeteren.

Reactie Binance

De (vertaalde) reactie van Binance:

“Recent hebben we de discussies binnen de gemeenschap opgemerkt over de vermeende ‘BOME insider trading’ incidenten bij Binance. We nemen deze informatie zeer serieus en hebben op basis van de relevante aanwijzingen onmiddellijk een intern onderzoek gestart. Volgens onze voorlopige onderzoeksresultaten heeft de in de informatie genoemde persoon geen connecties met Binance.

Wij zijn oprecht dankbaar voor de voortdurende aandacht en toezicht van iedereen op Binance. De suggesties van de gemeenschap zijn cruciaal voor ons; daarom beloven we ons onderzoek voort te zetten om de transparantie en rechtvaardigheid van de feiten te waarborgen. Als u enige rapporten heeft over beursgangen of andere corrupte activiteiten, zoals geverifieerde corruptie binnen het Binance-team, zullen we, terwijl we uw identiteit beschermen, een beloning aanbieden van 100.000 tot 5 miljoen Amerikaanse dollars.

Meldingsmail: audit@binance.com

We zijn altijd toegewijd aan het handhaven van een eerlijke en transparante handelsomgeving en het voorkomen van gedrag dat de markteerlijkheid zou kunnen beïnvloeden. We zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om eventueel wangedrag grondig te onderzoeken en de resultaten publiekelijk bekend te maken. Nogmaals bedankt voor uw steun en begrip. Wij zullen alle updates in dit proces tijdig met je delen.”


The post Binance start onderzoek naar handelen met voorkennis door geruchten rondom BOME-token appeared first on Bitcoinmagazine.nl.