Binance Research Onthult: Hoe Ordinals het Bitcoin Ecosysteem Voorgoed Gaan Veranderen

Volgens een recent rapport van Binance Research staat de bitcoin ecosysteem op het punt van een aanzienlijke verandering, aangedreven door de opkomst van ordinals. Ordinals stellen gebruikers in staat om digitale data zoals afbeeldingen en video’s toe te voegen aan een enkele satoshi, de kleinste eenheid van bitcoin. Dit maakt het mogelijk om iets vergelijkbaar met NFT’s op het bitcoinnetwerk te creëren, wat een grote vernieuwing betekent op de bitcoin blockchain.

Hogere transactiekosten en nieuw talent op bitcoin blockchain

Deze ontwikkeling heeft een enorme invloed gehad op de transactiekosten binnen het bitcoin netwerk. Sinds ordinals populair zijn geworden, hebben zij een dominante rol gespeeld en de economische structuur van de bitcoin blockchain aanzienlijk veranderd. Het rapport van Binance benadrukt dat ordinals nieuw leven hebben geblazen in het bitcoin-ecosysteem door nieuwe developers aan te trekken.

Aantal bitcointransacties in 2023 op record

De invloed van ordinals strekt zich verder uit dan alleen het aantrekken van nieuwe ontwikkelaars. Het rapport merkt op dat er andere grote veranderingen zijn in het netwerk van bitcoin. Zo is het aantal transacties in 2023 naar recordhoogten gestegen. Voornamelijk gedreven door activiteiten gerelateerd aan inscripties en BRC-20s, een nieuwe klasse tokens mogelijk gemaakt door ordinals. Ook andere metrics zoals de gemiddelde blokgrootte en transactiekosten hebben grote veranderingen ondergaan.

Dankzij de introductie van bitcoin ordinals zien we een grote verschuiving in het netwerkgebruik. Dat resulteert in een toename van de gemiddelde blokgrootte. Dit duidt op een hogere hoeveelheid data die per blok wordt verwerkt. Dat is een direct gevolg van de inscripties van digitale data zoals afbeeldingen en video’s op individuele satoshi’s.

Bitcoin ontwikkelaars hebben hernieuwde motivatie

Misschien wel het meest diepgaande effect van ordinals en BRC-20s is de hernieuwde motivatie die ze hebben aangewakkerd onder bitcoin ontwikkelaars. Het ecosysteem ziet een snelle update van projecten, de verspreiding van innovatieve ideeën, en een algemene versnelling in de ontwikkelingssnelheid. 


The post Binance Research Onthult: Hoe Ordinals het Bitcoin Ecosysteem Voorgoed Gaan Veranderen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.