Binance Research: BRC-20 tokens ook in 2024 belangrijk narratief voor bitcoin

Volgens Binance Research vormen BRC-20 tokens een sleutelverhaal voor Bitcoin in 2023. De groei van deze tokens heeft aanzienlijk bijgedragen aan de marktdominantie van Bitcoin. In een recent rapport onthulde Binance dat de introductie van de BRC-20 tokenstandaard begin maart 2023 een nieuwe periode voor Bitcoin inluidde. Populaire meme tokens, gecreëerd met deze standaard, hebben de groei en dominantie van Bitcoin in 2023 versterkt.

De marktdominantie van Bitcoin steeg met 24%, van 40,4% naar 50,2%, waardoor het meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie in de crypto-ruimte inneemt. Deze stijging is duidelijk te zien in de activiteit op het netwerk, met name in de toename van transacties in de Bitcoin mempool. Maar dat is uiteraard slechts één van de vele factoren die meespelen in dit scenario. Bitcoin is meer dan alleen wat meme-tokens.

BRC-20 tokens waren een belangrijk narratief voor Bitcoin in 2023 en dat lijkt in 2024 niet anders. Tegenstanders van het Ordinals-protocol, die vinden dat het geen plaats heeft binnen het Bitcoin-ecosysteen, zien dit soort initatieven soms als spam. Er wordt gewerkt aan manieren om deze transacties/acties te filteren. Wat vind jij? Moeten developers, noderunners en miners deze trend negeren en/of filteren?

BRC-20 tokens hebben vanuit economisch oogpunt geleid tot hogere transactiekosten, wat gunstig is voor miners. Dit is vooral relevant in de aanloop naar de Bitcoin halvering in 2024. Maar meer omzet is voor een onderneming natuurlijk altijd interessant, dus ook voor miners. De inscripties, tokens en andere zaken zorgen voor meer concurrentie voor de beperkte ruimte in een block.


The post Binance Research: BRC-20 tokens ook in 2024 belangrijk narratief voor bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.