Binance onderzoekt waarom Turkije voorop loopt in interesse in crypto

Uit recent onderzoek, gepresenteerd tijdens de Binance Blockchain Week 2023, blijkt dat Turkije een van de leidende landen is in de adoptie van cryptocurrencies. Ongeveer 40% van de Turkse burgers heeft blootstelling aan crypto, waarmee het land op de 12e plaats staat in de Global Crypto Adoption Index van Chainalysis.

Deze opmerkelijke interesse in digitale valuta kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste, 66% van de geënquêteerde investeerders ziet de potentie voor winst als de meest aantrekkelijke reden voor het investeren in crypto. Daarnaast spelen de gemakkelijke monitoring van portefeuilles en interesse in de technologie een belangrijke rol. Dat blijkt uit een klantenonderzoek van Binance.

De adoptie van crypto in Turkije is in de afgelopen drie jaar gestegen van 16% naar 40%. Dit is mede te danken aan de uitdagende macro-economische omstandigheden en de groeiende interesse in blockchain-innovaties. Bovendien is de Turkse Lira de grootste fiat trading pair op Binance geworden, goed voor 75% van het totale fiat-volume in het begin van september.

Een interessante toepassing van crypto in Turkije was tijdens de aardbeving in 2023, waarbij Binance’s inspanningen voor noodhulp via crypto-transfers een snelle, kosteneffectieve en transparante manier boden om financiële hulp te bieden.

De toekomst van crypto in Turkije ziet er rooskleurig uit. 64% van de investeerders gelooft dat de prijzen van crypto in het komende jaar zullen stijgen, en 73% denkt dat het aantal crypto-investeerders in de komende vijf jaar zal toenemen.

Deze gegevens wijzen op een groeiende interesse en vertrouwen in cryptocurrencies in Turkije, gedreven door zowel economische als technologische factoren. Met een jonge, technisch onderlegde bevolking en een dynamische economie, lijkt Turkije goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden in de wereld van digitale valuta.


The post Binance onderzoekt waarom Turkije voorop loopt in interesse in crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.