Binance Lanceert Ondanks Kritiek Nieuwe Marktplaats voor Bitcoin Ordinals

Binance heeft zijn nieuwste innovatie onthuld: een nieuwe marktplaats gewijd aan het traden en minten van bitcoin ordinals. Dit is best een grote stap voor Binance, aangezien het zich verder uitbreidt naar NFT’s, dit keer met een specifieke focus op bitcoin ordinals. Dit nieuws komt net nadat duidelijk werd dat de verkoopcijfers van Ordinals zijn gedaald met maar liefst 60%. Toch gelooft Binance in de toekomst van ordinals.

Alles-in-één oplossing vanuit Binance

Deze marktplaats, aangeboden binnen de Binance Web3 Wallet, biedt gebruikers een “alles-in-één oplossing” voor het verhandelen van inscripties, waaronder BRC-20 tokens en tokens van de Ethereum Virtual Machine.

BRC-20 is een tokenstandaard voor vervangbare tokens op de bitcoin blockchain. In tegenstelling tot de ERC-20 tokens van ethereum, die gebruikmaken van de smart contracts van de blockchain, gebruiken BRC-20 tokens Ordinals inscripties, een protocol dat het mogelijk maakt om gegevens in te schrijven op individuele satoshi’s, de kleinste denominatie van bitcoin.

Binance’s nieuwe marktplaats zal ondersteuning bieden voor BRC-20, EVM en andere inscripties en zal liquiditeit verkrijgen uit UniSat, een marktplaats voor Ordinals en inscripties. Dit initiatief komt op een moment dat bitcoin Ordinals volwassen zijn geworden, met meer dan 200 miljoen inscripties op meerdere blockchains en een recente mijlpaal waarbij de ORDI, een BRC-20 token, een marktkapitalisatie van $1 miljard heeft bereikt.

Niet iedereen is positief over bitcoin Ordinals

Ordinals en BRC-20 tokens zijn een punt van discussie geweest onder bitcoin enthousiastelingen. Luke Dashjr, een ontwikkelaar van Bitcoin Core, heeft gezegd dat inscripties een “kwetsbaarheid” in bitcoin Core exploiteren om de blockchain te spammen, wat leidt tot een stijging van de transactiekosten op het bitcoin netwerk.

Ondanks de kritiek lijken BRC-20 tokens niet te verdwijnen. Binance voegt zich bij wallets zoals Phantom in de ondersteuning van de nieuwe tokenstandaard. ORDI, de meest waardevolle BRC-20 token qua marktkapitalisatie, bevindt zich in de top 100 van alle cryptocurrency’s volgens data van CoinGecko.


The post Binance Lanceert Ondanks Kritiek Nieuwe Marktplaats voor Bitcoin Ordinals appeared first on Bitcoinmagazine.nl.