Binance Labs investeert in Bitcoin-stakingsprotocol Babylon

Binance Labs, de durfkapitaal- en incubatietak van cryptobeurs Binance met $10 miljard onder beheer, heeft geïnvesteerd in Babylon. Dat is een bitcoin-stakingsprotocol, terwijl het interesse blijft tonen in start-ups op het gebied van staking.

Binance Labs

Binance Labs heeft de omvang van zijn investering niet bekendgemaakt, maar mede-oprichter van Babylon, David Tse, vertelde The Block dat de investering dezelfde structuur had als de seed- en Series A-rondes van Babylon, die beide bestonden uit aandelen met tokenwarranten. Babylon haalde $18 miljoen op in Series A-financiering in december 2023 en $8,8 miljoen in seed-financiering in 2022.

Binance Labs heeft de laatste tijd zijn focus verlegd naar het ondersteunen van start-ups in de verticale staking en herstaking. In de afgelopen weken heeft Binance Labs geïnvesteerd in Renzo en Puffer Finance, die snel zijn uitgegroeid tot de op één na en op drie na grootste Ethereum-liquide herstakingprotocollen, volgens gegevens van DeFiLlama.

De investering van Binance Labs in Babylon komt op het moment dat het protocol zijn testnet deze week zal lanceren, aldus Tse.

Wat is Babylon?

Babylon is een Bitcoin-stakingsprotocol waarmee BTC-houders hun munten kunnen staken op proof-of-stake-blockchains en beloningen kunnen verdienen. Het protocol zal in feite BTC helpen een stakingsasset te worden op PoS-netwerken, waarbij het zijn beveiliging gebruikt om PoS-ketens veiliger te maken. Momenteel vertrouwen PoS-ketens op hun inheemse tokens voor beveiliging, wat duur kan zijn, vooral voor nieuwere ketens die vaak hoge stakingsbeloningen moeten bieden om kapitaal aan te trekken.


The post Binance Labs investeert in Bitcoin-stakingsprotocol Babylon appeared first on Bitcoinmagazine.nl.