Binance krijgt klap, maar deelt visie voor komende 50 jaar

Het grote Binance heeft gisteren een boete van ruim 4,3 miljard dollar moeten overmaken aan de Amerikaanse autoriteiten. Waarom? Omdat ze zich niet aan financiële wet- en regelgeving hielden. Niet alleen dat, maar tegelijkertijd deden ze alsof ze wel netjes volgens het boekje werkten.

Dat maakt de zaak volgens Advocaat-Generaal Merrick B. Garland van de Verenigde Staten nog een stuk erger.

Na het vertrek van CEO Changpeng Zhao kijkt Binance alweer vooruit, want het deelde een blog waarin het vooruitblikt op de komende 50 jaar (!) voor het beursplatform.

Enthousiast over de toekomst

Hoewel er in de afgelopen 24 uur voor meer dan 800 miljoen dollar aan kapitaal is weggehaald bij Binance, blijft het platform optimistisch over de toekomst.

Zo deelt het onder andere dat het de tegoeden van zijn gebruikers altijd 1:1 gedekt heeft op het handelsplatform. Ook in de schikking met de SEC is niets terug te vinden over het misbruiken van de tegoeden van zijn klanten, wat een positief signaal is.

“Met de verbeteringen op het gebied van compliance en governance die zijn vastgelegd in onze toezeggingen, kunnen we beginnen met het delen van onze visie op de mooie toekomst van Binance en de toekomst van de crypto-industrie.

Wij zijn ervan overtuigd dat Binance als een sterker bedrijf naar voren zal komen, terwijl we de basis leggen voor de volgende 50 jaar”, zo schrijft het beursplatform in de blogpost.

De nieuwe CEO

Richard Teng, het voormalig Global Head of Regional Markets neemt het stokje per direct over van Changpeng Zhao als CEO van het handelsplatform.

Binance omschrijft Richard Teng als iemand met goede leiderschapskwaliteiten, ruim 30 jaar ervaring in de financiële industrie en iemand die zijn weg weet te vinden door het relevante juridische landschap.

“Hij zal het bedrijf helpen in zijn volgende periode van groei”, zo schrijft Binance in de blog.

Nu moeten we als industrie nog maar hopen dat de ellende hiermee voorbij is en dat er niet nog meer slecht nieuws over de beurs naar buiten komt. Het is voor bitcoiners immers behoorlijk ellendig dat dit soort figuren voor een deel de toekomst van de bitcoin koers bepalen.


The post Binance krijgt klap, maar deelt visie voor komende 50 jaar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.