Binance komt met nieuwe oplossing met bankpartners

Binance heeft een grote doorbraak aangekondigd in de institutionele cryptomarkt. Het bedrijf heeft succesvol ‘s werelds eerste triparty-overeenkomst voor cryptocurrency uitgevoerd met een externe bankpartner. Deze overeenkomst is een primeur in en biedt institutionele klanten van Binance de mogelijkheid om hun handelscollateral buiten de beurs te bewaren.

Een triparty-overeenkomst is een financiële regeling waarbij drie partijen betrokken zijn: de koper, de verkoper (of in dit geval de belegger) en een derde partij, meestal een bank. Deze derde partij fungeert als bewaarder en beheerder van het onderpand. In de context van Binance, kunnen institutionele klanten hun onderpand, zoals Treasury Bills of fiat-equivalenten, in beheer geven aan de bankpartner. Dit model is gebruikelijk in de traditionele financiële wereld en helpt bij het beheren van tegenpartijrisico, een grote zorg voor institutionele investeerders.

De Voordelen van Binance’s Triparty Overeenkomst
Deze regeling stelt Binance’s institutionele klanten in staat om hun crypto-activa te scheiden van het handelsplatform, terwijl ze hun onderpand veilig bij een vertrouwde derde partij houden. Dit biedt niet alleen een extra beveiligingslaag tegen risico’s zoals beurshacks, maar maakt het ook mogelijk voor klanten om hun activa effectiever te beheren. Daarnaast, omdat het onderpand bestaat uit rendement genererende activa, biedt het institutionele beleggers een extra mogelijk financieel voordeel.

Catherine Chen, Hoofd VIP en Institutionele Zaken bij Binance, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. Ze legt uit dat het team van crypto-experts en traditionele financiële professionals meer dan een jaar heeft gewerkt om deze triparty-oplossing te realiseren. Met als doel het optimaliseren van zowel het onderpand als de crypto-investeringen van hun klanten. Dit initiatief is een voorbeeld van hoe Binance de kloof tussen traditionele en crypto-financiële systemen overbrugt.

 


The post Binance komt met nieuwe oplossing met bankpartners appeared first on Bitcoinmagazine.nl.