Binance in de Problemen: Rechtbank Herroept Besluit in Rechtszaak

Het Amerikaans Hof van Beroep heeft een eerdere beslissing teruggedraaid. Deze beslissing had een groepsvordering van beleggers tegen het cryptocurrency platform Binance afgewezen. De zaak was aangespannen door Chase Williams in april 2020. Hij vertegenwoordigde beleggers die dachten dat ze door Binance misleid waren bij het kopen van crypto munten. Deze beleggers beweerden dat de munten geregistreerd stonden als effecten, maar dat Binance niet de benodigde vergunningen had als effectenbeurs of effectenbemiddelaar.

Het juridische gevecht tegen Binance

De kern van de rechtszaak draait om de beschuldiging dat Binance voor miljarden dollars aan “tokens” had gepromoot, aangeboden en verkocht zonder deze als effecten te registreren. Dit zou in strijd zijn met Sectie 12(a)(1) van de Securities Act van 1933. Daarom wilden de beleggers hun contracten met Binance ongedaan maken en schadevergoeding eisen voor de vermeende overtredingen van Binance.

Aanvankelijk had de rechtbank de zaak afgewezen omdat de claims te laat zouden zijn ingediend volgens de relevante verjaringstermijnen. Het hof van beroep vond echter meerdere fouten in de beslissing van de rechtbank. In een document ingediend op 8 maart verklaarde het hof van beroep: “We houden vast dat elke basis van de rechtbank voor het afwijzen van de claims van de eisers, die ons nu in beroep voorliggen, onjuist was.” Dit betekent dat de rechtszaak tegen Binance doorgaat, aangezien het hof de geldigheid van de claims en hun tijdige indiening erkende.

Uitdagingen voor Binance

Deze juridische strijd tijdens nog meer juridische uitdagingen voor Binance, vooral van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft actie ondernomen tegen verschillende partijen binnen de cryptosector, inclusief Binance. In juni 2023 klaagde de SEC Binance, Binance.US en de oprichter en voormalig CEO Changpeng “CZ” Zhao aan.

Ze werden beschuldigd van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het onjuist beheren van klantactiva. Vervolgens bereikte Binance in november 2023 een schikking van $4,3 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie, nadat het toegaf de Amerikaanse wetten tegen witwassen van geld en financiering van terrorisme geschonden te hebben. Als onderdeel van deze schikking bekende Zhao schuld aan witwaspraktijken, met een strafzitting gepland voor april.


The post Binance in de Problemen: Rechtbank Herroept Besluit in Rechtszaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.