Binance Executive stort in tijdens witwasproces in Nigeriaanse rechtbank

Tigran Gambaryan, een Binance executive die vastzit in Nigeria, is ingestort tijdens zijn proces voor vermeende overtredingen van de deviezenwetgeving en witwaspraktijken bij het Federal High Court in Abuja.

Incident bij de rechtbank

Op 22 mei liet de advocaat van Gambaryan, Mark Mordi, de rechtbank weten dat zijn cliënt onwel was geworden. Ondanks het feit dat hij eerder een aparte voorgeleiding voor belastingontduiking miste, verscheen Gambaryan voor het proces over het witwassen van geld. Tijdens het proces reageerde Gambaryan niet toen de zaak werd opgeroepen en bleef zitten. Zijn advocaat hielp hem naar de beklaagdenbank, maar Gambaryan zakte plotseling in elkaar en had hulp nodig om te gaan zitten.

Uitstel voor medische behandeling

Vanwege Gambaryan’s instorting vroeg Mordi om uitstel voor de medische behandeling van zijn cliënt, met de mededeling dat voortzetting van het proces onhoudbaar was. De rechtbank verplaatste het proces naar 20 en 21 juni.

Achtergrond en aanklacht

Gambaryan, 52 jaar, wordt beschuldigd van het witwassen van meer dan 35 miljoen dollar en ongeoorloofde financiële activiteiten. Hij heeft onschuldig gepleit. In april 2024 werd Gambaryan overgeplaatst naar het Kuje Correctional Centre nadat hij onschuldig had gepleit op de aanklachten van de Economic and Financial Crimes Commission (EFCC).

Bijkomende beschuldigingen

In maart diende de Nigeriaanse Federal Inland Revenue Service (FIRS) een aanklacht wegens belastingontduiking in tegen Binance, Gambaryan en een andere manager, Nadeem Anjarwalla. De aanklachten omvatten het niet registreren bij FIRS en het niet betalen van belastingen.

Acties van de overheid en het antwoord van Binance

De Nigeriaanse overheid heeft Binance beschuldigd van het beïnvloeden van wisselkoersen, wat heeft geleid tot strenger toezicht. Binance CEO Richard Teng beweerde dat Nigeriaanse ambtenaren Binance probeerden te dwingen tot een geheime regeling voor cryptocurrency.

Volgende stappen

De rechtszaak is verdaagd naar 20 en 21 juni om Gambaryan de gelegenheid te geven medische behandeling te krijgen, wat de juridische uitdagingen benadrukt waarmee cryptocurrency exchanges wereldwijd worden geconfronteerd.


The post Binance Executive stort in tijdens witwasproces in Nigeriaanse rechtbank appeared first on Bitcoinmagazine.nl.